GAZİ MUSTAFA KEMAL UNUTULMAZ, UNUTTURULAMAZ!

GAZİ MUSTAFA KEMAL UNUTULMAZ, UNUTTURULAMAZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Uzun yüzyıllar Dünya’da söz sahibi; Osmanlı Devletini Emperyalistlerin param parça ettiği dönemde,

A+A-

Milletin bağrından doğan mazlum milletlerin devrimci önderi; Osmanlı Devletinin genç subayı, Çanakkale ve Anadolu da bir kahraman Mustafa Kemal ATATÜRK; Dünya tarihinde kendisini ölümsüzleştiren yeni bir devlet kurdu. 19 Mayıs 1919 da asrın lideri Samsun’a çıkarak! Gelecekte benim doğum günüm dediği ve yaptıkları ile tarih yazdı. Ölümsüzleşti.

Zeybek; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Askerliğinin yanında, yüksek öngörüye sahip devlet adamı; Savaş meydanlarında kazanılan başarıların ekonomik, siyasal, eğitim ve bütün sosyal alanlarda devam etmesi gerektiğine inanan devrimler hedeflemiş, hayata geçirmiş bir dâhidir.

Gazi Mustafa Kemal’in emperyalizme karşı vermiş olduğu savaşın başarıyla sonuçlanması ve sonrasında hayata geçirdiği devrimler mazlum uluslar tarafından örnek alınmıştır.

İşgal Devletlerine karşı Anadolu’yu örgütledi, Bilinçli bir insanın ve milletin bilinci, inancı oldu.

Saltanatın yıkılması Cumhuriyetin kurulması Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün en büyük devrimi ve devrimlerin sürekliliğine inanan 19’uncu yüzyılın önemli lideridir.

Yaşamının kısa döneminde bir den çok yeniliklere imza atarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini Dünyada uygar Devletlerarasına soktu. Kurtuluş savaşı mücadelesi yanında Ekonomik, bağımsız, çağdaş bir ülke yaratarak! Türk Milletine emanet etti.

 

10 KASIM ÜLKEMİZDE YAS GÜNÜDÜR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Kurtuluş savaşını başarıyla tamamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkeleri mazlum milletlere rehber olmuştur. Bütün alanlarda yaptığı devrimler halkımız tarafından takdirle karşılanmıştır. Büyük önder, Gazi Mustafa Kemal’in genç yaşta 10 Kasım 1938 de ebediyete intikal etmesi halkımızda ve mazlum uluslarda derin bir üzüntü yaratsa da! Ölümünün 80’nci yılında; Milyonların ve Dünya milletlerinin örnek İnsan, ölümsüzleşen lider olarak görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; 10 Kasım’da minnet, şükran ve saygıyla anarken yüreğimizin derinliklerinde yaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.