Fizik Tedavi İle Yürümeye Başladı

Fizik Tedavi İle Yürümeye Başladı

Doğuştan olan rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen ve tedavi için Özel Medibafra Hastanesi'ne gelen 3 yaşındaki Poyraz Alp Deliduman Özel Medibafra Hastanesi'nde uygulanan fizik tedavi ile Ortez yardımıyla desteksiz rahat bir şekilde tekrar yürümeye başladı

A+A-

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Figen Lokumcu ise, "Hastamız geldiğinde Hidrosefali tanısıyla kısmen destekli oturup, destekli yürüyebilmekteydi. Tek başına yürüyememekteydi ve oturamamaktaydı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulandı. Bir yıla yakın bir çalışma temposu uygulandıktan sonra kas güçleri artmaya başladı. Sırayla oturma sonra ayakta durma denge eğitimi güçlendirmeye çalışıldı. En son bu aşamaya gelindi" şeklinde konuştu.

Fizyoterapist Anıl Türkköylü  " Poyraz Alp Deliduman  bize geldiğinde 2 yaşındaydı. Bizler Poyraz Alp Deliduman'ı bir yıl önce gördüğümüzde ne oturma ne de yürüme dengemiz vardı. Oturup, kalkamıyordu. Bu durumda Poyraz Alp Deliduman'ı yoğun bir egzersiz programına aldık ve şimdi Allah'a çok şükür kas gücü kuvveti gayet iyi ve dengesi, yürümesi gayet iyi. İleri ki günlerde de inşallah daha da iyileştirerek tamamıyla desteksiz bir yürüyüş sağlayacağız. Fizik tedavinin önemi ve fizyoterapistin önemini bu hastamızda gördük. Halkımızdan ricamız tabi ki bu işin ehli olan kişileri fizyoterapistlere danışmalarını rica ediyorum" diye konuştu.

fizik-tedavi-ile-yurumeye-basladi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.