Fındık fiyatında artış sürüyor

Fındık fiyatında artış sürüyor

Geçen ay 16-17 lira arasında işlem gören fındık fiyatları, randımana bağlı olarak 20 liraya kadar satılabiliyor

A+A-

Ordu’da Aralık ayı içerisinde 16-17 lira arasında işlem gören fındık fiyatları, serbest piyasada 19 liraya kadar yükseldi. Bazı fındık manavları, 50 randıman kabuklu fındığı 18.5-19 liradan satın alırken, yüksek randımanlı fındıklarda ise bu rakam 20 liraya kadar ulaşabiliyor. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, dünyanın Türk fındığına ihtiyacı olduğunu belirterek, fındık fiyatlarında  düşüş beklenmediğini ifade etti. 
 
20 LİRANIN ALTINA DÜŞMEZ
Başkan Şahin, fiyatların bir haftaya öncesine göre gayet güzel olduğunu belirterek, fındık kilogram fiyatının 3 buçuk dolar olması gerektiğini ve şuan serbest piyasada bu rakamın yakalandığını ifade etti. Şahin, “Türkiye fındık üretiminde tek tabanca. Diğer ülkelerde üretilen fındık sadece fiyatların düşürülmesi için yapılan bir spekülasyon. Türkiye fındığına dünyanın ihtiyacı var. Çikolata sanayinde Türk fındığına ihtiyaç var. Bizim ürettiğimiz fındık artık dünya sanayisine yetmiyor. Fındık fiyatları eğer devlet desteği olursa 3 milyar doların üzerine çıkacağına inanıyorum. Fındık fiyatlarına sahip çıkılır ve 3 buçuk dolar ve üzerinde taban fiyatla alım devam ederse, 20 TL’nin altına inmez zaten” dedi. 
 
FINDIK FİYATININ YÜKSELMESİ BEKLENİYOR
Ordu’da fındık manavı Özcan Şahin de serbest piyasada fındığın randımana göre 20 liraya kadar alınabildiğini ifade ederek, “Bunlar zaten beklenen tabloydu. Gerçekleşince de biz de mutlu oluyoruz. Fındık işinde herkesin bir tahmini vardır ama beklenti yükseleceği, hatta 23 lira olması yönünde. Tabi bunlar tahmin ne kadar gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Fındığını satanlar biraz üzüntülü olsa da bu fiyatlar herkes için yararlı olacaktır. Fiyatların şuan yüksek olması gelecek sezona etki edeceğinden  herkes için güzel olacaktır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.