Fındık Bahçeleri Rehabilitasyon Projesi

Fındık Bahçeleri Rehabilitasyon Projesi

Fındık Bahçeleri Teknik Uygulamalarla İyileşiyor' Projesi Kapsamında çiftçilere Alet Ekipman ve Makine Dağıtımı Samsunda yapıldı.

A+A-

Fındık Bahçeleri Teknik Uygulamalarla İyileşiyor' Projesi Kapsamında çiftçilere Alet Ekipman ve Makine Dağıtımı Samsunda  yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal,”   Türkiye, Dünya Fındık üretiminin % 65'ini, Fındık ihracatının ise % 70'ini tek başına karşılamaktadır. Bu sebeple fındık ülkemiz için çok önemli ve stratejik bir tarım ürünüdür. Proje kapsamında; 5 adet Çapa Makinesi, 25 adet Sırt Akülü Budama Seti, 25 adet Motorlu Testere, 13 adet Sırt Atomizörü, 52 adet Budama Makası, 26 adet Budama Testeresi, 26 adet Fındık Bıçkısı, 25 adet Kalın Dal Budama Makası, 14 adet Baltalı Demir Orak, 14 adet Uzun Ağızlı Bel Kürek ve Meyvecilik Birimince Makineyle Çilek Bahçeleri Artık Kolay Kurulacak projesinde kullanılmak üzere Çilek Masura, Sulama Borusu ve Malç Çekim Makinesine (1 Adet) alımı yapılmıştır ”ifadelerini kullandı.  Etkinliğe Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, 19 Mayıs Tarım Orman İlçe Müdürü Galip Baykal,19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş üreticiler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.