FINDIK 8 TL OLMADAN SATMAYACAKLAR

FINDIK 8 TL OLMADAN SATMAYACAKLAR

Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği tarafından yapılan açıklamada, fındık fiyatlarının bu yıl 8 TL olmadığı takdirde üreticiler tarafından fındığın satılmayacağı ifade edildi.

A+A-

Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Dursun Güney bu yıl ki fındık fiyatları konusunda açıklamada bulunarak, fındık fiyatlarının 8 TL olmaması koşulunda üreticilerin fındıklarını satmayacaklarını açıkladı. Dursun Güney, birlikleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu fındığın üretim maliyetlerinin 6 ile 7 TL arasında değiştiğini, bunun üzerine asgari geçim koşularının da eklendiğinde bu rakamın en düşük 8 TL olması gerektiğini açıkladı. Güney, fındığın fiyatı konusunda yaptıkları çalışmalarda ilginç örneklerle karşılaştıklarını belirtti. Güney kendilerinin 4-5 TL’ye sattıkları fındığın yurt dışında market raflarında iç fındığın fiyatının 18 euroya satıldığını belirtirken arada çok ciddi bir fiyat uçurumunun olduğunu söyledi.
Dursun Güney, diğer üretici birlikleri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde fındık fiyatları konusunda ortak bir karar alma noktasında olduklarını, fındığın üreticiyi tatmin edici bir fiyatı olmadığı takdirde ürünlerini satmayacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.