FETÖ Bafra imamı: Bana darbe mesajı geldi, ancak ben kimseye göndermedim

FETÖ Bafra imamı: Bana darbe mesajı geldi, ancak ben kimseye göndermedim

SAMSUN'daki FETÖ/PDY davasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen 70'i tutuklu, 108 polis ile 2 öğretmenin yargılanmasına 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne devam edildi.

A+A-

Duruşmada, Bafra İlçesi'nde öğretmen olan ve örgütün Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiserlerin imamı olduğu öne sürülen tutuksuz sanık Turan S., "Bana darbe mesajı geldi. Ancak ben kimseye mesajı göndermedim" dedi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan, aralarında polis memuru ve rütbeli polislerle 2 öğretmenin de bulunduğu 70'i tutuklu, 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın 3'üncü celsesine 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet etme' suçlarından yargılanan sanıklardan 104'ü katıldı. 

Bafra İlçesi'nde öğretmen olan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki FETÖ/PDY yapılanmasında komiserlerin imamı olduğu önü sürülen Turan S., ifadesinde, "2014 yılının Mart ayında ben öğretmen grubundaydım. 2014 yılından sonra Bafra'da imam olarak görevlendirildim. Komiser olan M.K.'ya ByLock yükledim. İ.S. adlı komisere de yüklemeye çalıştım, ancak geri mesaj gelmediği için yükleme başarısız oldu. 2015 yılının başlarında ByLock'u bırakıp Eagle'ye geçtik. Daha sonra Eagle'yi de bırakıp Tango benzeri bir sisteme geçtik ve darbe girişimine kadar bu sistemi kullandık. 2003 yılından itibaren cemaatin içindeydim. Ailemden fazla severdim. Sohbete gelen arkadaşlar maaşlarından 150-200 lira kadar bağış yaparlardı. Grubumdaki komiserlere kullandığım programları ben yükledim. Ben kimseye iftira atmadım. Bu nedenle içim çok rahat. Darbe girişimi günü bana darbe mesajı geldi. Ancak ben kimseye bu mesajı göndermedim. Cemaat dediklerimizin neler yaptığını herkes gördü. Eşim de öğretmendir ve telefonunda Bylock çıktığı için ihraç edilmiştir. Eşimin telefonuna Bylock'u ben yükledim" dedi.

Mahkeme heyeti, 93 sanığın ifadesinin alındığı duruşmayı önümüzdeki Salı gününe erteledi. 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.