FESTİVAL HAVASINDA ETLİ PİLAV GÜNÜ

FESTİVAL HAVASINDA ETLİ PİLAV GÜNÜ

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 17. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü

A+A-

14 Haziran Pazar günü Asarağaç piknik ve mesire alanında Arif  Şentürk’ün konuk sanatçı olarak sahne alacak ve etkinlik festival havasında yapılacak. 

Bu yıl gerçekleştireceğimiz 17’nci geleneksel etli kazan pilavı günü etkinliğimiz birçok farklı aktivite ile festival havasında yapacağız diyen Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, "Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Etli Kazan Pilavı Günü Etkinliğimizin bu yıl 17’ncisini yapacağız. Bu yıl geçen yılda olduğu gibi Etli Kazan Pilavlarımızı etkinlik alanında kuracağımız 25 kazanda hazırlayıp pişireceğiz. Tekkeköy Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde 250kilo et, 500 kilo pirinç kullanacağız. Yine etkinlik alanında çeşitli aktiviteler ve öğrenciler, gençler, ve yetişkinler arası mübadil halk oyunları yarışması düzenleyeceğiz. Dereceye giren ekiplerimizi çeşitli hedieler ile ödüllendireceğiz. Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla birçok faaliyet düzenledik. Ama bunlar içerisinde en çok benimsenen halk oyunları çalışmalarımız oldu. Yediden yetmiş yediye birçok insan halk oyunları kurslarımıza katıldı. Özellikle gençlerin ve çocukların katılması bizlere ayrı bir heyecan katıyor.

Arif Şentürk Konseri

  Ayrıca geleneksel etli kazan pilavı günümüzde saat 17:00’da Arif Şentürk sahne alacak. Yine alanda sihirbaz gösterileri, palyaço gösterileri ile birçok farklı aktivite ile etkinliğimizi festival havasında kutlayacağız. 14 Haziran Pazar günü düzenleyeceğimiz geleneksel etli kazan pilavı günümüze tüm Samsunluları davet ediyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.