Fen Lisesi'nden astronomi projesi

Fen Lisesi'nden astronomi projesi

Türkiye, Polonya ve Fransa katılımlı 10 ortaklı bir Astronomi projesi

A+A-

     Stardust, Bafra Fen Lisesi Fizik Öğretmeni D.Filiz ÖZTÜRK koordinatörlüğünde yürütülen bir eTwinning projesi. Proje; Türkiye, Polonya ve Fransa katılımlı 10 ortaklı bir Astronomi projesi. Modern Astronomi Bilimi’ne göre insanların ve galaksilerin aynı tür atomlara ve elementlere sahip olmasından yola çıkarak başlayan projenin adı “Yıldız Tozu” anlamında.  

     Aralık ayında başlanan projenin hedefi Astronomi Bilimi’ne öğrencilerin gözünden bakmak. Yabancı ortaklı olan proje İngilizce olarak yürütülmüştür. Artık sonuna gelinen proje boyunca web2 araçları kullanılarak:

 1-Astronomi nedir?

2-Gözlemevleri

3-Gezegenler

4-Gökbilimciler

5-Uydular

6-Elementler

7-Uzay Felsefesi    gibi birçok etkinlik yapılmıştır.

       Bunun yanında Prof. Dr. Ethem DERMAN ile online toplantıda öğrenciler merak ettikleri sorulara bu konuda bilgili bir kişiden cevap alırken, akademik bir insanla tanışmanın da mutluluğunu yaşamışlardır.

     “Uzayda Origami” etkinliğinde Canan Kaçar ŞENGÜL ile online yapılan toplantıda uzaya giden araçlarda origami sanatından faydalanarak küçültülmüş istasyon parçalarının olduğunu öğrenirken, origami tekniği ile roket yapımı da uygulamalı olarak gösterilmiştir.

        Karma takım çalışması olarak ekipler web2 araçlarını kullanarak “Stardust Gazetesi” yani kendi gazetelerini oluştururken son ürün olarak da “Sihirli Gezegen’e Yolculuk” adında her ekibin ayrı bir bölümünü yazdığı bir hikaye kitabı oluşturmuşlardır.

        En dikkat çekici etkinliklerden biri de “Uzaya Sesli Mesaj”. “Mars on Earth” ekibi ile çalışılan bu etkinlikte önce projede yer alan öğrenciler seslerini kaydetti. Kaydedilen sesler amatör radyo operatörlerine gönderildi. “Mars on Earth” ekibi de aldıkları ses kayıtlarını 19 Mayıs şenlikleri için düzenlenen “Tilki Avı” etkinliğinde kullandı. ”Tilki Avı” belli frekans aralıklarında verilen seslerin oyuna katılanlar tarafından yakalanıp gizli mesaj bulunmaya çalışılan bir etkinlikti. Bu etkinlikte “Stardust” projesinde yer alan öğrencilerin doldurdukları ses kayıtları kullanıldı.

        Stardust Projesi biterken hem öğrencilerin hem de koordinatör öğretmenlerin birlikte eğlenerek öğrendikleri güzel bir proje oldu. Özellikle projenin yabancı ortaklı olması, öğrencilerin toplantılarda yabancı ortaklarla bir araya gelmesi de projeyi ayrıca güzelleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.