FEDERASYONDAN BAFRASPOR'A KÖTÜ HABER

FEDERASYONDAN BAFRASPOR'A KÖTÜ HABER

18.11 2018 tarihinde Bafra İlçe Şehir Stadyumunda 1930 Bafraspor ile Atakum Belediyespor takımları arasında Samsun Süper Amatör Küme müsabakası 1-1 eşitlikle devam ederken müsabakanın 90+5 dakikasında çıkan olaylar sonucu tatil edilmişti.

A+A-

Bu karşılaşmada 1930 Bafraspor takımı antrenörünün müsabaka hakemlerine hakaret ve fiili saldırıda bulunması yine aynı takıma mensup taraftarların sahaya girmeleri ve rakip takım mensuplarının da sahaya girmeleri ve rakip takım mensuplarına saldırıda bulunmaları nedeniyle maçın hakemi tarafından tatil edilmişti.

Futbol müsabaka talimatı 19. Maddesinin 1. Fıkrasında “ Müsabaka hakemi Müsabakanın kulübün futbolcusu yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin, hakeme veya rakip takım futbolcusu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolasıyla müsabakanın oynamaması veya devam edilmesi olanağının kalmaması “ Seyircilerin stadyum düzeni ve disiplinin de müsabakanın olağan içinde oynanmasına ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel ve toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucu müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu İhlali gerçekleştiren takımlardan birinin vya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Hükmü çerçevesinde müsabakanın 90+5 dakikasında 1930 Bafraspor takım antrenörünün müsabakada hakemlere ve fiili saldırıda bulunmaları nedeniyle müsabaka tatil edildiğinden; alınan müsabakada Futbol Müsabakası talimatı 23. Maddesinde 4. Fıkrası uayrınca 1930 Bafraspor takımın bu karşılaşmada 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Atakum Belediyespor  takımının da bu karşılaşmadan 3-0  hükmen galip sayılmasına karar verildi.

Haber:Ebu Bekir Yılmaz

bafraspor-hukmen-yenik.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.