Fatih Terim, Panathinaikos ile anlaştı

Fatih Terim, Panathinaikos ile anlaştı

Bir süredir takım çalıştırmayan Fatih Terim, futbola Yunanistan'da dönüyor.

A+A-

Bir süredir takım çalıştırmayan Fatih Terim, futbola Yunanistan'da dönüyor.

Basketbol takımını Ergin Ataman'a emanet eden Yunan kulübü, futbol takımı için de Fatih Terim ile prensip anlaşmasına vardı.

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk yarışı veren Panathinaikos, teknik direktör Fatih Terim ile anlaşmaya vardı.

Son olarak 2021-22 sezonunun yarısına kadar Galatasaray'da görev alan tecrübeli teknik adam, daha sonra herhangi bir takımı çalıştırmadı. Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gidecek olan Fatih Terim'in, kısa süre içerisinde 1,5 yıllık resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. 

TERİM'İ BEKLEYEN ZOR FİKSTÜR

Yunanistan Süper Ligi'nde geçen yıl normal sezonu lider bitiren Panathinaikos, play-off'ta şampiyonluğu AEK'e kaptırdı.

Atina temsilcisi, bu sezon ise 15 haftası geride kalan ligde 34 puan toplayarak lider PAOK'un ardından 2. sırada bulunuyor. Fatih Terim, Panathinaikos'un başına geçmesi durumunda ocak ayında 3 kez Olympiakos derbisine çıkacak.

FATİH TERİM'İN SON MACERASI

Galatasaray'daki son dönemine 2017 yılında başlayan ve Ocak 2022'de görevini bırakan Terim, 176 maçta 1.85 maç başına galibiyet puanı ortalaması yakalamıştı.

Terim 2021-22 sezonunda görevi bıraktığında, Galatasaray 20 maç sonunda topladığı 27 puanla 12. sırada yer alıyordu. Sarı kırmızılılarda o dönemin başkanı Burak Elmas, Terim sonrası Domenec Torrent'i takımın başına getirse de, Galatasaray sezonu 13. sırada bitirebilmişti.

Teknik direktörlük kariyerinde 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Türkiye Süper Kupa ve 1 UEFA Kupası zaferi yaşayan Terim, son şampiyonluk sevincini 2019-20 Süper Kupa galibiyetiyle tattı.

ERGİN ATAMAN'LA BULUŞACAK

Öte yandan, Panathinaikos'un basketbol takımının başında bulunan Ergin Ataman, Fatih Terim ile Atina'da buluşacak.

Türk sporunun ve Galatasaray camiasının önde gelen iki ismi, Panathinaikos'un basketbol ve futbol takımlarının başarısı için birlikte çaba gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.