Facia Gölgesinde Buruk 19 Mayıs

Facia Gölgesinde Buruk 19 Mayıs

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan maden faciası nedeniyle Alaçam’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları buruk geçti.

A+A-

Soma’da yaşayan maden faciası nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Alaçam'daki 19 Mayıs ile ilgili bütün etkinlikler iptal edilirken, sadece Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Cumhuriyet Meydanındaki yapılan Çelenk sunma programını Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK yaptı. Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Duran VURANOK, Belediye Başkanı Ecz. Hadi UYAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi SARI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında yapılan programa Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Siyasi Partiler çelenk koyarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören son buldu.

            Programdan sonra bilgilerini aldığımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER, “Bizler bu bayramı her zaman en içten duygu ve temennilerle kutluyor, Kurtuluş Mücadelemizin başladığı bu tarihi, Samsun’a atılan bu adımı her zaman en coşkulu ve anlamlı şekilde Alaçam’da kutluyorduk. Bugün bu kutlamamız buruk, bu kutlamamız acılı, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde maden işçilerimizin hayatlarını kaybetmesi ülkemizi büyük bir yasa boğmuştur. Bu elim kaza sonucunda hayatını kaybeden 301 vatandaşımız ve onları evlerinde bekleyen gençlerimiz, yavrularımız maalesef bu bayramı kutlayamıyorlar. Onların acılarını paylaşmak adına bizler bugün burada yine onlarla birlikte dualarımızı esirgemeden bayramımızı Türk ulusunun acılı bir günü olmasına rağmen kutlamayı bir borç biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadelesini bu şehirden başlatırken, attığı ilk adımla Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda büyük bir mücadele göstermiştir. Bu mücadele içersinde bugünün anlam ve önemini belirten bir gençlik bayramını bizlere armağan etmiştir.

Gençlik bizim enerjimizdir. Gençlik bu ülkenin teminatıdır. Şuanda mevcut yaşam içersinde birçok gencimizi bu unsuru mücadele içersinde yer alan duygu ve düşünceleri ileri günlere taşımaya arzu ediyoruz. Biz gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. Bayramımız bu süreç içersinde inşallah bir daha böyle bir acı yaşamadan daha güzel günlerde ve daha mutlu günlerde bayramlarımızı coşkulu kutlama arzusu içersindeyiz. Allah ölenlere rahmet eylesin” dedi.










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.