Evde Kaliteli Vakit Nasıl Geçirilir?

Evde Kaliteli Vakit Nasıl Geçirilir?

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz şu süreçte, hepimiz için değerli olan vaktin nasıl kaliteli bir şekilde geçirileceğine dair küçük çaplı bir araştırma yaptık.

A+A-

Öncelikle her ne olursa olsun evde geçirdiğiniz anların keyifli olması, kalan hayatınızdan alacağınız tadın çok büyük bir kısmını oluşturmaktadır.

EVİNİZİ HAVALANDIRIN

Bu nedenle yapacağınız ilk şey, evinizi havalandırmakla başlayacaktır. Pencerelerinizi açın ve doğayı evinizin içerisine davet edin. Sağlık açısından evde kaldığımız zamanlarda temiz hava almak herkesin en önemli ihtiyacı.

KAPALI KUTUYA HAPSOLMAYIN

Televizyon izlemek elbette güzeldir. Fakat güzel anları ve bırakacağınız güzel anıları öldüredebilir. Günün koşturmasından çıkıp hemen televizyon karşısında kilitlenip kalacağınıza, aileniz ve sevdiklerinizle bir evin içerisinde yapılabilecek faaliyetler ile değerlendirmek hem size hem çevrenizdekilere iyi gelecektir. Mutfakta güzel bir yiyecek hazırlayıp yiyebilir veya sıcacık bir çay ile günü sohbet eşliğinde sürdürebilirsiniz.

ÖNEMLİ-ÖNEMSİZ PLANLAMASI ÇİZİN

“Dışarıda ne kadar vakit geçiriyorsunuz?” Önce bunun planını çizin mesela.. Dışarıda geçirdiğiniz vaktin ne kadarı önemli ne kadarı önemsiz. Önemsiz olan kısmı evde tamamlayabiliyorsanız, daha keyifli bir hale getirmek için üşenmeden hemen elinize bir kağıt ve kalem alarak başlayabilirsiniz planlamanızı yapmaya..
Hayatın stresi o kadar çok ki.. Eve girdiğiniz zamanlarda derin nefes alıp, “oh be dünya varmış” dediğinizi duyar gibiyiz. Bu sebeptendir ki, ne dünyanın derdi ne hayatın sıkıntısı biter. Bu nedenle hayatın kalan zamanını en keyifli bir şekilde geçirmek yine sizin elinizde.

KİTAP OKU, MÜZİK DİNLE, YEMEK YAP

Evde neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz. Sessizliği seviyorsanız kitap okumak olabilir, müzik dinlemeyi seviyorsanız sesini açarak kendinizi akışa bırakmak olabilir. Yemek yapmaktan da hoşlanıyor olabilirsiniz, yeni tarifler araştırıp kendinizi yeniliğe bırakabilirsiniz.

ESKİLER YENİYE DÖNÜŞSÜN

Kimisi daha yaratıcı olabilir. Evinde kullanmadığınız eşyaları yeniden dekore edebilirsiniz. Evinizin bir köşesinde eskimeye yüz tutmuş  herhangi bir eşya öyle boynu bükük bekleyeceğine daha kullanılır bir hale getirebilmek için yeni desenler ile boyayıp şekillendirebilirsiniz.

FIRSATI HOBİLERİNLE DEĞERLENDİR

Heykel, resim vs. gibi hobileri olanlar ise evde kalınan bu süreci huzurlu bir müzik eşliğinde en güzel şekilde değerlendirebilirler.

TEMİZLİK YAPARKEN KEYİF AL

Evde zamanı verimli geçirmenin en önemli noktası ise, temizliktir. Temizlik yapma zorunluluğu ne yazık ki ev hayatının acı bir gerçeğidir. Peki, temizlik esnasında keyif almayı denediniz mi? Belki de temizliği hareketli bir şarkı listesiyle daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

SAĞLIĞIN İÇİN EVDE KAL

Evde kaldığınız bu dönemi keyifli hale çevirmek tamamen sizin elinizde. Huzur, sükunet ve ailenizle geçireceğiniz eğlence fırsatını kaçırmayın.

Evde Kalın, Mutlu Kalın.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.