ESTEMED İLE FARKI YAŞAYIN!

ESTEMED İLE FARKI YAŞAYIN!

Güzellik, doğanın bizlere ilk verip, ilk geri aldığı armağandır diyen,Estemed güzellik merkezi beslenme ve diyet uzmanı Tuğçe Ayşen Şensoy sağlıklı beslenmenin önemini anlattı.

A+A-

Estemed güzellik merkezi beslenme ve diyet uzmanı Tuğçe Ayşen Şensoy, sizlere bilinçli beslenme ve sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor. Estemed güzellik merkezinde; lazer epilasyon, cilt bakımı, bölgesel zayıflama, cit gençleştirme, kimyasal peeling, iz-leke giderme işlemleri uygulanıyor.

BEDEN ALGISINDA ÖNCELİK NE KADAR SAĞLIKLI OLDUĞUMUZ OLMALIDIR

Konuşmasına ‘Diyet ’in tanımıyla başlayan Şensoy, ”Diyet ne aç kalmak ne de zayıflamaktır. Diyet ‘öğün’ demektir. Diyet kişinin yaşamını devam ettirmek için yediği içtiği her şeydir. Diyet kelimesi Yunanca da sağlık anlamına geliyor. Bizde bu iki tanımı birleştirip sağlıklı öğün yapmak diyebiliriz. Diyet kişiye özgüdür çünkü kilo, yaş, boy, sağlık sorunları, iş rutini, fiziksel hareket düzeyi, beslenme alışkanlıkları, vücudun hali hazırdaki durumu ve kişinin istekleri bireye özeldir. Diyette kişiye özel olmalıdır. Şuan ülkemizde nüfusun %30 ünün obez % 30 ununda fazla kilolu olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca genetik yapıları kilo almalarına izin vermese de kötü beslenmeden kaynaklanan hastalıklara yakalanan birçok fit görünen birey var. Beden algısında öncelik kaç kilo olduğumuz değil fiziksel ve zihinsel ne kadar sağlıklı olduğumuz olmalıdır” dedi.

BÖLGESEL ZAYIFLAMADA EN İYİ YARDIMCI: ESTEMED GÜZELLİK MERKEZİ

Kilo vermek kadar bölgesel zayıflama da birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Göbeğimi nasıl eritirim, basenlerimdeki fazlalıklardan nasıl kurtulurum? Uzmanlarının en çok duyduğu sorular arasında. Bu konuyla ilgili dinleyicilerimizi bilgilendiren beslenme ve diyet uzmanı Tuğçe Ayşen Şensoy, “Bölgesel zayıflamada son teknoloji cihazlarla yağ hücrelerini kristalize ederek, yağ hücrelerini gerçek ve kalıcı şekilde yok edebilirsiniz. 
Biz yiyeceklere adres veremeyiz, hangi bölgedeki depo yağların yakılacağına genetik şifreniz karar verir. Sadece kalça eriten diyet veya sadece göbeği yakan egzersiz olmaz. Kalori kısıtlaması depo yağların yakılmasını sağlar, egzersizse kas kuvvetini artırarak kasın yağ yakma kapasitesini artırır ve enerji harcamasıyla kalori yakımına destek olur. Vücudu bandajlamak, bacağa naylon sarmak, terleten şortlar giymek, su ve para kaybından başka işe yaramaz” dedi.

OZON TEDAVİSİ İLE METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIN

Ozonun iyi bir antioksidan ve metabolizma hızlandırıcı olduğunu söyleyen, Estemed güzellik merkezi beslenme ve diyet uzmanı Tuğçe Ayşen Şensoy, tıp dünyasında da günden güne çok daha önemli bir yer edindiğini belirtti.

 

BEDENİNİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN

Biraz yürüyüş ve sağlıklı bir öğünle zihnimizi ve bedenimizi iyileştirebileceğimizi dile getiren Şensoy, “Bedeninizi görmezden gelmeyin ve onu kötü yaşamla yıpratmayın. Bir tane bedenimiz bir tane hayatımız var. Bugün bize katlandığı için bedenimize teşekkür etmeye ne dersiniz. Belki biraz yürüyüş ve sağlıklı bir öğünle zihnimizi ve bedenimizi iyileştirebiliriz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.