Esnaf Duydu İtfaiye Kurtadı

Esnaf Duydu İtfaiye Kurtadı

Bafra İlçesinde Tarihi hamamın havalandırma bacasına düşen iki kedi yavrusu çevre esnafının ihbarı üzerine Samsun Büyük Şehir İtfaiyesi ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu kurtarıldılar.

A+A-

Olay Gazipaşa Mahallesi Ferah sokakta bulunan Tarihi Şifa hamamının yaklaşık 2 metre derinliğinde 20 santim genişliğindeki havalandırma bacasına düşen 2 kedi yavrusunun sesini duyan çevre esnafı  kedi yavrularının sesinin geldiği yeri belirlemeye çalışırken bir kedinin  tarihi hamamın üzerindeki havalandırma bacasına girmeye çalıştığını gören vatandaşlar. Kedi yavrularının düştüğü yeri belirlediler. Ancak yavru kediler derin ve çok dar yerdeler di. Kendi imkânları ile yavruları kurtaramayan vatandaşlar Samsun Büyük Şehir İtfaiyesi ekiplerine haber verdiler. Kısa sürede olay yerine geldiler. itfaiye ekiplerinin rahat çalışabilmeleri için vatandaşlar hamamın üzerinde kendiliğinden yetişen ağaç dallarını keserek yardımcı oldular.  Titiz çalışmaları sonucu iki yavruyu da düştükleri havalandırma bacasından kurtardılar. Vatandaşlar Samsun Büyük Şehir İtfaiyesi ekiplerine teşekkür ederken, bazı esnafta yavru kedilere marketten aldığı sütü içirmeye çalıştı. Havan severlerin bu çabasını endişeli gözlerle uzaktan izleyen anne kedi yavrularına kavuşmanın mutluluğu ile onları yine tarihi hamamın üzerindeki güvenli bölgesine götürdü.

RÖP-1: (Samsun Büyük Şehir Belediyesi  İtfaiye eri), “İki tane yavru vardı ikisinide çok şükür sağ salim aldık”  

RÖP-2: (Esnaf ), “ben burada esnafım sabahtan beri buradaki  kedi seslerini duyarak itfaiyeye haber verdik ve itfaiyecilerde sağ selim kedileri de kurtardılar”

RÖP-3: (Esnaf), “Dükkanı açınca sesleri duyduk. Annesinin orada dolaştığını gördük haber vermek istedik yetkililere kurtardılar çok şükür”     

kedi-kurtarma-bafra.jpgkedi-kurtarma-bafra-001.jpgkedi-kurtarma-bafra-002.jpg

  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.