ESKİ HÜKÜMLÜLER GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARINI ALDI

ESKİ HÜKÜMLÜLER GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARINI ALDI

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi, Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Samsun KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen eski Hükümlü girişimcilere yönelik

A+A-

25-28 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 42 kişi sertifikalarını yapılan bir törenle aldılar.

Düzenlenen törende sertifikalarını veren Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut TÜRKMEN; Alınan belgelerin muhakkak değerlendirilmesi gerektiğini, İşini samimiyetle yapmak isteyenlere destek olacaklarını belirtti. Ayrıca bu yıl yapılan bir proje ile 15 Eski Hükümlüye Sera Desteği sağlandığını ve önümüzdeki günlerde kendilerine teslim edileceğinin müjdesini de verdi.

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK; Girişimcilik Eğitim Programını başarı ile bitiren Eski Hükümlülere İŞKUR tarafından “Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi” kapsamında asgari ücretin 15 katı kadar hibe desteğin sağlandığını belirtti. Kendi işini kurarak istihdama katkı sunmak isteyen eski hükümlülerin projelerinin hazırlanmasında katkı sunabileceklerini, bu amaçla Bafra İŞKUR, Bafra TSO, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından teknik destek verileceğini belirtti. Aksayan yönlerde ise Bafra Belediye Başkanlığınca gerekli destekler verilecektir. Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işini kurmaları hususunda destek veren tüm kurum yöneticilerine teşekkürlerini sunan Bafra İŞKUR Müdürü; Genel Müdürlükçe Proje duyuruları ilan edildiği anda Kendi İşini Kurmak isteyen herkesi arayarak haberdar edeceklerini belirtikten sonra belge törenine geçildi.

Törene; Bafra Denetimli Serbestlik Müdürü Hande BÖLÜKBAŞ, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban HÜRYAŞAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, SYDV Müdürü Hasan İRER, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muzaffer ŞAHİN, Kızılay Şube Başkanı Osman GENÇ,  TSO’dan Erkan Mustafa TOKUR, Baro Temsilcisi Serkan DÖNÜM, Cezaevi Müdürü Turan KABAKOĞLU katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.