Eşinin Sağlığı İçin Lefkoşa'dan Köye Yerleşti

Eşinin Sağlığı İçin Lefkoşa'dan Köye Yerleşti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da yaşayan 16 yıllık bankacı Kevser Bolat, şeker hastalığı nedeniyle sağlık sorunları yaşayan emekli öğretmen eşinin, stressiz hayat ve doğal beslenmeyle sağlığına kavuşması için memleketini ve işi

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da yaşayan 16 yıllık bankacı Kevser Bolat, şeker hastalığı nedeniyle sağlık sorunları yaşayan emekli öğretmen eşinin, stressiz hayat ve doğal beslenmeyle sağlığına kavuşması için memleketini ve işini geride bırakarak Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Köklüce köyüne yerleşti.

Lefkoşa'da on yıl önce evlenen Kevser Bolat (45) ile Süleyman Bolat (55), şeker hastalığı yüzünden artan sağlık sorunları nedeniyle yaşam tarzlarını değiştirme kararı aldı.

Şehir hayatından sakin köy hayatına geçmeye karar veren Bolat çifti, üç yıl önce Süleyman Bolat'ın memleketi Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Köklüce köyüne yerleşti.

Eşinin sağlığına kavuşması için 16 yıllık bankacılığı ve memleketini geride bırakan Kevser Bolat, köylülerin de desteğiyle yufka açmayı, salça, pekmez yapmayı öğrendi.

Kevser Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin dört yıl önce rahatsızlandığını, şeker hastalığı teşhisi konulduğunu ve zaman içinde şeker hastalığına bağlı sağlık sorunlarının arttığını anlattı.

Doktorların, stresten uzak durması, sağlıklı beslenmesi yönünde eşine yaptığı tavsiyeler üzerine, şehir hayatını bırakıp köye yerleşmeye karar verdiklerini söyleyen Bolat, şunları dile getirdi:

"Doktorlar eşime doğal ve organik beslenme ile temiz havada yaşamasını tavsiye ettiler. Kıbrıs'ın havası çok sıcak. Köyde yaşamaya karar verdik. Üç yıl önce eşimin memleketine yerleştik. Eşim çiftçilikle uğraşmaya başladı. Burada domatesimiz, biberimizi ve marulumuz yetiştiriyoruz. Eşim sağlığına kavuştu. Gayet sağlığı düzeldi çünkü Kıbrıs'ta iken sağlığı çok bozulmuştu."

Bankacılıktan sonra köy hayatının kendisine iyi geldiğini ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta 16 yıl bankacılık yaptım. Bankacılık stresli ve yorucu bir iş.

Köye yerleşince köydeki bayanlar beni bağırlarına bastılar. Köy hayatı benim yabancı olduğum bir hayattı. Köye yerleştiğim zaman hiçbir şey  bilmiyordum. Hepsini bayan arkadaşlar öğrettiler. Şimdi yufka açmayı, salça yapmayı öğrendim. Çiçeği toprağı, evimizdeki çiçeklerimizden görürdük. Burada sebze yetiştiriyoruz, bahçemize ağaçlar dikiyoruz." 

Ailesinin köy hayatına yerleşmesine önceleri çok sıcak bakmadığını ifade eden Bolat, kendisini mutlu görünce onların da hoşuna gittiğini vurguladı.

-  "Sağlığımı eşime borçluyum"

Eşinin kendisi için fedakarlık yaparak işini ve ailesini Kıbrıs'ta bırakıp Köklüce köyüne yerleştiğini söyleyen Süleyman Bolat, ilk başlarda zorlandığını ancak zamanla köy hayatına alıştığını belirtti.

Bolat, stresten uzak, temiz havada, sağlıklı gıdalarla beslenerek sağlık sorunlarından kurtulduğunu, bunu da eşi sayesinde başardığını dile getirdi. 

Bolat çiftinin komşusu Fatma Ünlü, Kevser Bolat'ın kendilerinin de yardımı ile kısa sürede köy hayatına alıştığını belirterek, "Onu çok seviyoruz. Komşu olarak ve her yönüyle seviyoruz. Şimdi alıştı, çok güzel. 

Tabii biraz zorlandı köy hayatına alışmak için. Kıbrıs'tan birisinin köye gelip köy hayatına uyum sağlayacağını düşünmüyorduk." ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.