Eşini ve İki Çocuğunu Selde Kaybeden Baba Dehşeti Anlattı

Eşini ve İki Çocuğunu Selde Kaybeden Baba Dehşeti Anlattı

Samsun'da Sel Felaketinde Eşini ve 2 Çocuğunu Kaybeden Baba Dehşet Anlarını Anlattı.

A+A-

Samsun’da aracıyla sel sularına kapılarak eşi ile 2 çocuğu ölen ve kendisi de yaralı olarak kurtarılan Murat Bütüner, yaşadığı dehşet dolu dakikaları gözyaşı içinde anlattı. Ölen anne ve kızı toprağa verildiği sırada 9 yaşındaki çocuğun cesedi sahilde bulundu.
Samsun'un İlkadım ilçesi İlyaksöy Mahallesi'nde ikamet eden ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Polikliniği'nde personel olarak çalışan Murat Bütüner (35), İstanbul'da çalışan kayınbiraderi Enver Yarar, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki baba evine izne gelince kendisini görmek için ziyarete gittiler. Yanında eşi Emine Bütüner (36) ve kızı Miğranur (3) ve oğlu Berkay Bütüner (9) ile birlikte Çarşamba ilçesinden Samsun'daki evlerine dönen Murat Bütüner'in idaresindeki otomobil, Tekkeköy ilçesi Derbent mevkisi dolum tesisleri yakınında sel sularına kapıldı. Baba Murat Bütüner, otomobilin camına yumruk atarak kırıp dışarı çıkması istedi. Ailesini kurtarmak isteyen Murat Bütüner sele kapıldı. Dolum tesisleri güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu kurtarılan Murat Bütüner, sağ kolu kırıldığı için hastaneye kaldırıldı. Anne Emine Bütüner ise aracın içindeki çocuklarını bırakmayarak otomobille ile birlikte sel sularında sürüklendi. Annenin cesedi kayalıklar arasında bulundu, saatler sonra da 3 yaşındaki Miğranur'un cesedi dolum tesisleri sahiline vurdu. Ancak, ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Berkay Bütüner kayboldu. 
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan anne ve kızının cesedi otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Emine Bütüner ile kızı Miğranur Bütüner bugün Çarşamba ilçesinin Soğucak köyünde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özkan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıza Gündoğdu, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve Bütüner ailesi ile köylüler katıldı.
Hastaneden taburcu olan ve kızının ve eşinin cenaze törenine katılan baba Murat Bütüner, 16 yaşındaki oğlu Kerem'in olay günü evde kaldığını ve yanlarında olmadığı için kurtulduğunu belirterek, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Murat Bütüner, "Saat 23.00 sıralarında Çarşamba'dan çıktım. Yolda araca gaz aldım. Çocuklarıma da sakız çekirdek aldım. 70-80 kilometre hızla geliyordum. Şimşek çakıyordu. Kızım ve oğlum sudan korkuyordu. Şimşek çakmasını takip ediyordum. Derbent mevkisine gelinceye kadar 8-9 şimşek çakmasını takip ettim. Dua ettim. Aracımın teybini kapattım. Araca bir iki tamla düştü. Bir bardak su gibi bir şey düştü. Silecekleri çalıştırmaya başladım. Suyu fark edince yavaşladım. Önümde bir araç vardı. Yavaşladı. Ben o arada yavaşlayıp süratimi 30'a düşürdüm. Orta şeritte devam ediyordum. Soldan bir afet bir şey verdi. Aracın yönünü denize çevirdi. Geri vitese attım. Bir iki metre gittim. Aracın bagaj kısmından bir şey çarptı ve aracı götürdü. 25-30 metre sürüklendim. Su hızlı bir şekilde araca dolmaya başladı. Araç batmaya başladı. Kapımı açamadım. Çocuklarımı göremedim. Camı kırdım. Elim attım attım ulaşamadım. Yukarı çıkıp nefes aldım. Çocuklarıma ulaşamadım. Nefesim gitti. Can hayliyle 8-9 kulaç attım. Güvenlikçiler yardıma koştular. Bir deniz dalgası gibi geldi. Aracı alıp götürdü. Daha sonra beni hastaneye kaldırdılar" dedi.
Murat Bütüner, "Benim oğlum sudan korkuyor. Banyo ettirirken sudan korktuğu için 'Baba bana fazla su dökme' derdi” diye ağladı.
Annesi ve kardeşi toprağa verildiği dakikalarda kayıp olan 9 yaşındaki Berkay Bütüner'in cesedi ise Dolum Tesisleri sahilinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.