Eşime bir engelli gözüyle bakmadım

Dilek Sönmez ve Uğur Sönmez çifti “3 Aralık Dünya Engelliler” günün de herkese mesaj vererek, engelli biriyle evlenmekte mümkün, mutlu bir hayat sürmekte mümkün dedi.

A+A-

Dilek Sönmez ve Uğur Sönmez çifti “3 Aralık Dünya Engelliler” günün de herkese mesaj vererek, engelli biriyle evlenmekte mümkün, mutlu bir hayat sürmekte mümkün dedi.

13 yıldır birlikte olan ve bir erkek çocukları olan Sönmez çifti engelleri aşarak buralara geldi. Engelli Uğur Sönmez 1 yaşından bu yana engelli olduğunu ama engellerin kendisini hayallerinden vazgeçirmediğini söyledi.

Uğur Sönmez, Normal her insanın hedefi neyse arzuları neyse aynı hedefler aynı arzular peşinde bende koştum. Onun haricinde böyle yapsam acaba ne olur, şöyle davransam nasıl olur. ‘’Bunun muhasebesini hiç yapmadım’’ Yaşadığım olaylar karşısında geri dönüşlere karşı benimde söyleyeceğim alacağım tavırlar oldu. Güzel günlerdi sonuç olarak her ailede her insanların yaşadığı sevinçleri, problemleri, eğlenceleri elbette bende yaşadım.  Problem ne oluyordu, çıkıp gezmek mi evet çıkıp gezmek. Evde yemek yemek mi,  evet evde yemek yemek. Arkadaşlarınla vakit geçirmek mi,  evet vakit geçirmek.

Evlendikten sonra, bizim ülkemizde her ailede standart aile yapıları var zaten her aile nasıl yaşıyorsa bizde öyle yaşıyoruz. Ev işlerini beraber paylaştık, çocuğun gelişimini berber paylaştık, hayatı beraber paylaştık birçok şeyi beraber paylaştık. Çok keyifli günlerimiz oldu aynı zamanda sıkıntılı günlerimiz oldu. Ama hep birbirimizin yanında olduğumuz inandığımız için bunları aşmak zor olmadı bizim için.  Birçok şeyi beraber öğrendik evlilik sürecinde.

Engelli engelsiz hiç fark etmeksizin bir insan olarak hiç bilmediğin bir yola giriyorsun, tecrübe dip deneyim kazanıyorsun.

“HER İNSAN NE YAŞIYORSA BENDE AYNI ŞEYLERİ YAŞADIM FARKLI BİR ŞEY YOK”

Ben 1 yaşımda engelli oldum. Kendimi bilmeye başladığım dönemde de zaten engelliydim.  Ama ne yaşadığım çevrede ne arkadaş ortamımda ailemde de olmak üzere, sen bunu yapamazsın, başaramazsın, sen engellisin, bu ortam içinde olamazsın gibi bir durumla asla karşılaşmadım. O andan itibariyle, ‘’çocukluğumdan beri ne yapmak istediysem peşinden gittim’’

Arkadaşlarımla oyunlar oynuyorduk. Onlar kadar koşa masamda peşlerinden değnekle koşmaya çalışıyordum. Top oynuyorduk koşamazsam kaleye geçiyordum. Her şeyi birlikte yaptık.  Çocukluk dönemimi dolu dolu geçirdim. Ailemden sen yapamazsın biz yapalım, biz edelim gibi bir durum görmedim.  Bunun engelli olup olmamasıyla alakası yok. Yetişen bir bireye sorumluluk vermediğiniz sürece sürekli elinden tutuğunuz zaman zaten bir şeyleri beceremez o insan.

‘’ENGELLİ HİSSİYATINI YAŞAMADIM’’

Hayatımda daha önce hiç engelli biriyle tanışmamıştım.

Uğur beyle tanıştıktan sonra bir flört dönemimiz oldu 8 ay bu dönem içerisinde de görüştük. ‘’ Bir engelli gözüyle bakmadım’’

Fikir uyumluluğu çok önemliydi benim için. Fikirlerimiz hep uyumlu, çok güzeldi.

Uğur bey bana 2’inci gün evlenme teklifi edince, hayır diyemedim.

Tanışma dönemi sürecinde ailelerimizden bazıları karşı çıktı.

Etrafımızdaki kişiler den olumsuz cevaplar aldık.

Ama biz her şeye rağmen mücadele ettik, bir arada olmayı başardık.

“13 YILDIR EVLİYİZ”

Şöyle bir durum var: biz kaçarak evlendik. Bazı durumlardan dolayı.

Sadece babam gelmemişti. Diğer herkes gelmişti. Rahmetli abimde babamı yalnız bırakmamak için gelmemişti. Her şeyimiz dört dörtlük olmuştu. Hiçbir sıkıntı yaşamadık her şey çok güzeldi.

Evlendikten sonra özellikle beni durdurup önünde giden kim diye soruluyordu, neyin oluyor ?

Eşim dediğimde herkes şaşırıp bakıyordu. İnsanlara bir tuhaf geliyor, yaşadığınız sürece onu görmüyorsunuz. Her ailede her evlilikte tabi ki sorun olur. Bizde her zorlukları aşan eşim oldu her konuda bana yardımcı oldu.  ‘’ hiçbir zaman hakkını ödeyemem’’

Benim zorlandığımı gördüğü zaman onları başka türlü kapattı. Hiçbir zaman sıkıntı yaratmamaya çalıştı her zaman çözüm üretti ya da ben o bunaldığında bu konuyla ben mi ilgilensem diye yöneldim.

Ev içinde de böyle ben mesela kahvaltı hazırladığımda o da evi toplamaya çalışıyordu.  Yanıma oturur birlikte patates soyar sohbet ederdik.

Tabi zamanla çocuğumuz oldu işler biraz daha zorlaştı. Benim iş yüküm birken iki ikiyken üç oldu, bu koşuşturma beni yormaya başladı Eşim bu durumda daha çok çocuğumuzla ilgilendi, yükümü aldı her şeyin üstesinden birlikte gelmeyi başardık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.