EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ, İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ, İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ

Bafra’nın mahalle sayısı 139, nüfusu ise 2019 yılı verilerine göre 42. 761’dir. Bu nüfusun 71.207’si erkek ve 71. 554’ü de kadınlardan oluşmaktadır.

A+A-

Buna göre 71.207’si erkek, 71.554’ü de kadın olmak üzere 142 bin 761 nüfusa sahip olan Bafra,  142 bin 490 nüfuslu Kilis’i, 97 bin 319 nüfuslu Ardahan’ı,  84 bin 843 nüfuslu Bayburt’u ve 84 bin 660 nüfuslu Tunceli’yi geride bıraktı. Yıllardır hep övünmüşüzdür Bafra nice illerden büyük, il seviyesine gelmiş, ovası ile Türkiye’nin sayılı ovalarına sahip diye.
Bu zamana kadar yapılan her seçim öncesi ve sonrasında milletvekili adayları,   seçilen milletvekilleri ve  sonrasında da bakan olanlar yani tüm siyasiler hep aynı şarkıların nakaratları ile Bafralıları kandırmışlardır. Kandırmış demeyelim  ağır gelir belki birilerine,  tabiri caizse oyalamışlardır diyelim biz.
Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım ,’’YALAN OLDU YALAN OLDU ECZACILIK FAKÜLTESİ YALAN OLDU’’ yazım gerek yorumlarla, gerek yolda gören vatandaşlar tarafından aldığım dönütler ve telefonlarla büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar bu yankıyı oluştururken, kamuoyunda da bu konu konuşulurken,  hala 3 maymunu oynayanları görmek bir Bafralı olarak beni gerçekten üzüyor.
Hani bir tabir vardır.
Yazın yediğin hurmalar, kışın tırmalar diye... Ben böyle söyleyeyim de sizler cümlenin aslını bilirsiniz zaten.
BAFRA’NIN NÜFUSUDA BÜYÜK,  SIKINTISIDA
Dönemin belediye başkanları Sefer Peker ve Yaşar Buharalıoğlu zamanında,  Bafra ve bölge halkının hizmetine sokulan Bafra Otogarı,  son zamanlarda artık son demlerini de oynamaya başladı. Özellikle son yıllarda büyük göç veren Bafra’da,  göç edenler kadar ardından giden aile fertlerinin de en büyük kalabalığı oluşturduğu yer  Bafra Otogarı olarak gözükmektedir.
Bir şehrin kültürü sadece okuduğu kitaptan, sinemaya giden seyirci sayısından ölçülemez.
Yolcular otobüslerle Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Bafra’ya ve Bafra üzerinden Sinop’a, özellikle Samsun’dan İstanbul’a giderken karayolunda çektiği trafik ışıkları eziyeti ve radar zulmünden dolayı Bafra karayolu ile İstanbul’a özel otobüslerle veya kendi araçlarıyla gitmektedirler.
YENİ OTOGAR YAPILACAKSA NEDEN TADİLAT YAPILIYOR? 
Yolcular,  pidesi, nokulu, kaymaklı lokumu ve diğer yöresel yemekleri ile daha fazla tanıdığı Bafra Otogarı’na geldiklerinde ise ucube bir yapı ile karşılaşınca sanki kendilerine kamera şakası yapılıyor zannediyorlar.
Yıllardır bir kangren haline gelen Bafra Otogarı yağmur yağdığında, “YAĞMURUN SESİNE BAK’’ şarkısı ile, kar yağdığında ise , “HER YERDE KAR VAR’’ şarkısı ile kendini ispatlamıştır.
Otogar uzun yıllar önce yapıldığı için çatı ve çatı altı malzemelerinin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Devamlı tadilat gören Bafra Otogarı artık ihtiyaca cevap verememektedir. Madem bu yapımının yenisi yapılacak neden masraf edilip tadilat yapılıyor?
Çetinkaya Belediye binasını da yıktınız. Otogar yapacaktınız fakat yerinde yeller esiyor.
 Büyükşehir yasası ile ilçelerin her yerine el koyan Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ve belediye başkanlarının elini kolunu bağlamış, yapacakları hizmetleri ise engellemektedir.
Bir dahaki yazımda ise Bafra Otogarı ve Bafra üzerine oynanan oyunları ele alacağız. 
Kalın sağlıcakla...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum