ERKEN KESİM YAPANLAR CEZA ÖDEYECEK

ERKEN KESİM YAPANLAR CEZA ÖDEYECEK

Bafra ekonomisinin etkin kaynaklarından biri olan Karpuz üretiminde, marka değerini artıracak, Pazar ağını genişletecek etkin önlemler alındı.

A+A-

İlçedeki karpuz üretimi ve özellikle Pazar ağında ciddi zararlar veren ve Bafra karpuzunun prestij kaybına neden olan erken hasadın önüne geçmek amacıyla Bafra Kaymakam vekili Fikret Zaman başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonucunda bir komisyon oluşturuldu.

 

Toplantıya Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Hal Müdürü Ethem Özer, Bafra Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Süleyman Tulum ve Bafra Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Murat Şahin katıldı.

 

Başta erken hasattan şikâyetçi Karpuz üreticileri olmak üzere Bafra Belediyesi iletişim noktaları ve daha birçok mecrada gelen taleplerin dikkate alınması ile atılan söz konusu adımların, ilçedeki erken karpuz hasadına önüne geçmesi planlanıyor.

 

Sebze halinden iki, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası, Sebzeciler Birliğinden birer temsilcinin yer alacağı komisyon, İlçede yetiştirilen karpuzun hasat onayını verecek. Üretici aralarında Ziraat mühendislerinin de bulunduğu komisyondan aldıkları belge ile hasat yapabilecek.

 

Karpuz hasadı yapacak üreticiler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat edecek, komisyon tarlaya gidecek, eğer uygun görürse hasat gerçekleşecek.

 

Ayrıca oluşturulacak kontrol noktası ile 24 saat kontroller gerçekleşecek ve izinsiz hasat yapan ve çıkmaya çalışan üreticilerin ürünlerine el konularak ciddi miktarda caza kesilecek.

 

Ülkemizde karpuz üretimi Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Samsun ise 145 bin tonla Avrupa’da altıncı sırada yer alırken, bu üretimin 100 bin tonu Bafra’dan karşılanıyor.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.