Erhan USTA’dan Mecliste Samsun Bombardımanı

Erhan USTA’dan Mecliste Samsun Bombardımanı

MHP Samsun Milletvekili Erhan USTA TBMM’de Gelir Vergisi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda Maliye Bakanına;

A+A-

“Samsun Terme'de bir termik santral projesi var. Bu proje aslında Termeliler tarafından istenmiyor. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak termik santral fikrine karşı değiliz ancak verimli ovalar üzerinde termik santral yapılması son derece yanlış bir şeydir. Burada bir yer seçimi problemi vardır. Bu projeyi iptal edecek misiniz, bununla ilgili Hükûmetinizin öngörüsü nedir? Ayrıca, Terme-Çarşamba arasında ciddi bir arazi toplama faaliyeti olduğu konusunda spekülasyonlar var, başka termik santral projelerinin de hayata geçirileceğine ilişkin spekülasyonlar yapılıyor. Bunlara ilişkin düşüncelerinizi alabilir miyiz” dedi.

Erhan USTA daha sonra, “Verimli ovaları ve uygun coğrafi koşullarına rağmen Samsun kişi başı üretimi Türkiye ortalamasının ancak %70’i kadardır. Samsun ciddi ölçüde göç vermektedir. Bafra, Çarşamba ve Terme ovalarında ürünün bir anda ortaya çıkmasıyla fiyatlar düşüyor, mahsul çoğu zaman tarlada kalıyor, çiftçi mağdur oluyor. Çünkü Samsun’da yeterince tarıma dayalı sanayi yok. Kamu yatırımları da çok az olduğu için özel sektör yatırımı da yetersiz. Samsun’da daha fazla yatırım yapılmasına ve gelir artırılmasına yönelik olarak hükümetinizin bir projesi var mıdır?” diye sordu.

Erhan USTA en son olarak da “Samsun çok fazla göç veriyor. Samsun bir emekli kenti hâline geldi. Bu kötü gidişi durdurmak için bir planınız var mı?” diye sorarak Maliye Bakanını terletti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.