ERHAN USTA BAFRA HALİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

ERHAN USTA BAFRA HALİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

MHP Samsun Millet Vekili Erhan Usta Bafra hal esnafının ve Ülke genelenindeki hal esnaflarının sorunlarını meclise taşıdı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda Bafra sebze ve meyve hali olmak üzere, ülke genelinde Hal esnafının sorunlarını çözmek üzere öneri ve soruları barındıran yazılı önergeyi Başbakan Binali Yıldırım’a sunulmak üzere TBMM başkanlığına iletti.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta; “Samsun’un Bafra ilçesi sebze ve meyve yetiştiriciliği açısından, büyük bir üretime sahiptir. Bafra ovasında üretim ve istihdam kapasitesi büyük olmasına rağmen üretim imkânları kısıtlı olduğu için yeterli verim alınamamaktadır. İlçede bulunan Halde 80 civarında esnaf bulunmaktadır. Halde yaptığımız tespitler neticesinde, ön soğutma, soğutma, depolama ve paketleme ihtiyacı olduğu görülmüştür. Bu ihtiyaçlardan ötürü hem iç pazara, hem de dış pazara, hızlı ve sağlıklı taze ürünü ulaştırma noktasında sıkıntılar yaşanmakta ve gönderilen ürünlerin kabul edilmeme durumu çok sık yaşanmaktadır.

 

Yukarıda bahsettiğimiz ihtiyaçların, yerel kaynaklarla karşılanması, bu güne kadar mümkün olmamıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kaynaklarıyla Bafra’daki örnekte olduğu gibi bu tür ihtiyaçları karşılayacak bir destek programının ülke çapında tasarlanması yerinde olacaktır.

 

Tarımın genelinde olduğu gibi sebze yetiştiriciliğinde de girdi maliyetleri çok yüksek olduğundan düşük karlılık nedeniyle üretimin azalması / bazı arazilerin atıl durumda kalması durumuyla karşılaşılmaktadır.

 

Ayrıca, bölgemizde belli zamanlarda çalışan mevsimlik işçilerin barınma sorunu önemli boyutlara ulaşmaktadır. Atıl durumda bulunan okul gibi kamu binalarının bu amaca tahsis edilmesi veya işçi konaklama evlerinin inşa edilmesi suretiyle sorunu çözüm bulanacaktır.

 

Bu bilgileri ışığında;

1-Samsun ili Bafra ilçesine modern; ön soğutma, soğutma, depolama ve paketleme ihtiyacını karşılayacak bir sebze, meyve hali yapmayı planlıyor musunuz?

2- Sebze yetiştiriciliğinde mazot ve gübre desteği vermeyi planlıyor musunuz?

3- Mevsimlik işçilerin konaklama sorunlarının çözümü adına atıl durumda bulunan okul gibi kamu binalarını bu amaca tahsis etmeyi veya işçi konaklama evleri inşa etmeyi planlıyor musunuz?

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.