ERHAN USTA, 29 ÜLKEDEN 28’CİYİZ

ERHAN USTA, 29 ÜLKEDEN 28’CİYİZ

Samsun Milletvekili, TBMM Başkan vekili Erhan Usta Milliyetci Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanlığınıda partililerle buluştu.

A+A-

Partililerle görüşen ve açıklamalarda bulunan Usta şunları söyledi:

29 ÜLKEDEN 28’CİYİZ

Bütçe Görüşmelerinde dile getirmiştim, 2004 yılında yapılan istatistiklerde içerisinde 29 ülke var.29 29 ülkede gerçekleştirilen bu çalışmada Türkiye, 28’ci sırada yani sondan 2’ciyiz yani en kötü durumdayız. Bu çalışmada En kötü bir Meksika var Meksika’dan sonraki en kötü biziz.

Şuanda 2016 yıllı çalışması yeni açıklandı 35 ülke var ve biz yine 34’cüyüz. Eğitimin kalitesi anlamında şimdi bunu ben niye gündeme getirdim. Eğitim Uzmanı filan değilim ama iktisatçı olarak ve Maliye Bakanı o Gün öyle bir gündem oldu.

Eğitime şu kadar para ayırdık, Eğitim bütçeden en büyük payı alan bakanlık ve okulları şöyle yaptık böyle yaptık. Peki yaptığınızda ne oldu arkadaş para harcıyorsak netice almak için harcamamız lazım. 2014 yılında 29 Ülke vardı 28’ciydik, Şimdi 35 Ülkeden 34’cüyüz.

siz yatın kalkın da şu Meksika’ya dua edin en kötü Meksika eğer o listeden Meksika çıkarsa eğer en kötü durumda olan biz olacağız.

EĞİTİMDE ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ

Eğitimi iyileştirmek için hükümetin yaptığı en fazla şey Sınav Sistemini değiştirmek, hâlbuki büyük bir hata sınav sistemiyle, eğitim sistemi bir birinden tamamen farklı şeyler. Sınav sistemini de değiştirirken bir istişare yok

Sayın Cumhurbaşkanı aklına geliyor sınav sistemini değiştirdim diyor televizyon programında ertesi gün çıkıyor Milli Eğitim Bakanı Cumhurbaşkanı açıkladı Sınav sistemi değişiyor nasıl bir sistem kuracağız diye düşünüyorlar.

Biliyorsunuz hala sınav sistemi açıklana bilmiş değil, açıklana bilmişte olsa unutmasınlar Eğitim sınav sisteminden ibaret filan değil ve bunu da doğru yapamıyorlar. Eğitimde son derece başarısız ve son derece düşük bir durumdadır.
EĞİTİM SİSTEMİMİZ KORE’DEN KÖTÜ

Türkiye orta gelirden üst gelire çıktı. Bu ülkeler açısında zor bir şey değil iş gücünü tarımdan sanayiye kaydırdığın zaman ve hizmet gücünü kaydırdığında Ülke gelirini yükselte bilirsiniz. Ama asıl iş bundan sonra başlıyor bu guruptan bir üst guruba çıka bilmek için teknolojiyle oluyor.

Teknolojileri hangi ülkeler üretiyor diye bakarsanız, oda eğitim sistemi iyi olan ülkeler üretiyor.

Bugünlerde yine gündeme geldi, 1975 yılıyla, 1980 yıllı Güney Koresi’yle, Türkiye’nin iktisadi ve ekonomik göstergelerini yan yana koyun ve bakın bütün göstergelerde Kore’den daha iyiyiz. Kişi başı gelir,

Zenginlik durumumuz ve yaşantımızla daha zenginiz. Üstelik bu dönemler Türkiye’nin çok iyi olduğu dönemlerde değil. Fakat Kore öyle bir Eğitim sistemi kuruyor öyle bir yatırım yapıyor ve Kore her göstergede

Türkiye’nin 3 katı oldu. yani 25-30 yıl çok büyük bir yıl farkı değil Kore’nin bu sürede ne kadar yol kat ettiğine bakın ve bu tabi ki eğitimle olur ve Teknolojide arkasından geliyor” dedi.

dsc01430.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.