ERDÖNMEZ:YAZICIOĞLU TÜRK BÜYÜĞÜ DEĞİL

ERDÖNMEZ:YAZICIOĞLU TÜRK BÜYÜĞÜ DEĞİL

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında sokak isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili gündem maddesinde MHP’li ve CHP’li üyeler arasında tartışma yaşandı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı görüşmeleri Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 18. maddesi olarak meclise İlkadım ve Tekkeköy Belediyelerince getirilen sokak isimleri değişikliğinde MHP’li ve CHP’li üyeler karşı karşıya geldi. Madde görüşmelerinde söz alan MHP’li üye Cemalettin Kola, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi Samsun’da İlkadım ilçe sınırları içerisinde bulunan çocuk parkına verildi. Buna ne İlkadım Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Park, Muhsin Yazıcıoğlu’nun adına yakışır şekilde düzenlenmedi. Biz bununla ilgili 2010 yılında önerge verdik ve kabul edildi. 2013 yılına kadar bir şey yapılmaması bizi üzdü. Muhsin Yazıcıoğlu isminin daha iyi yerlere verilmesi düşüncesindeyim” dedi.
MHP’li Kola’nın sözlerine tepki gösteren CHP’li üye Suat Hayri Erdönmez ise Muhsin Yazıcıoğlu’nu Türk büyüğü olarak görmediğini ileri sürdü. CHP’li Erdönmez, “Ben tabii ki Muhsin Yazıcıoğlu’nu Türk büyüğü olarak görmüyorum. Bu isimler Türkiye ölçeğinde aklanmış insanlar değil. Kahramanmaraş ve Çorum olaylarının hesapları daha verilmedi. Ben o dönemdeki jenerasyonun hepsinden rahatsızlık duyuyorum. Bu olayların bu isimler altındaki isimler. Bunlar benim gözümde halen aklanmış isimler değiller” ifadelerini kullandı. 
Görüşülen gündem maddesi tartışmaların sonunda oylanarak kabul edilirken, gündemde ayrıca 16 gündem maddesi daha görüşülerek karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.