Erdoğan: Hassas bir süreç, sabırlı olacağız

Erdoğan: Hassas bir süreç, sabırlı olacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da meydana gelen patlamada 20 civarından ölü 46 kadar da yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan, “Yeni dönemi hazmedemeyenler. ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içerisine girebilir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı açılış sonrası basın mensuplarının Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili sorularını yanıtladı.

“Maalesef bu vahşette 20 civarında ölümüz var. 46 kadar yaralı var” diyen Başbakan Erdoğan, “Bu yaralılar içerisinde ağır yaralıların sayısı dikkat çekici. Bu demek ki her an ölüm sayısı artabilir. Şu anda oradaki tüm istihbarat birimlerimiz olayın kimler tarafından yapıldığı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Reyhanlı’da yaşayanlara sağduyu çağrısında bulunan Erdoğan, “Bu süreç hassa bir süreç. Özellikle çözüm süreci diye yeni bir dönemi başlattık. Yeni dönemi hazmedemeyenler. ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içerisine girebilir. Bir diğer hassas durum Suriye sınırındaki bir ilimiz Hatay. Hassasiyetleri olan bir ilimiz. Buradaki hassasiyetleri kaşımak suretiyle de bu tür adımlar atılabilir. Burada da 25 bin Suriyeli sığınmacı oradaki kamplarımızda yaşıyor. Bunları hazmedememek gibi bir süreç de olabilir. Bunu gerekçe göstererek de orada bu havayı tahrik etmek isteyenler olabilir. Bu konularda dikkatli olmamız lazım. Tüm ölen kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerime Allah’tan şifa diliyorum. Sabırlı olacağız ve bu süreci inşallah aşacağız. Şu an bakanlarımız hataya hareket halindeler. Biz de burada arkadaşlarımızla değerlendirme halindeyiz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, patlamayı kimi gerçekleştirdiği yönündeki sorulara, “Şu anda net bi şey yok. Durum biraz orada karışık. Netleştikçe gerekil açıklama yapılır” diyerek yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.