ENGELLİLERİN NORMAL BİR HAYAT SÜRMELERİ...

ENGELLİLERİN NORMAL BİR HAYAT SÜRMELERİ...

Çağdaş bir toplum olmanın gereğinin hiçbir ayırım yapmadan toplumun bütün bireylerine eşit fırsatlar sunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmaktır.

A+A-

Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak ve kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Toplumsal hayat içerisinde, engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri ise temel bir insan hakkıdır. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olup, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri, ancak toplumsal duyarlığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Yaşadığımız illerde, ilçelerde, ülkemizde engelli vatandaşlarımızın hizmete erişim noktasında bütün engellerin kaldırıldığı şehirler imar etmeliyiz. Bu kapsamda yollarımızı, kaldırımlarımızı, park ve bahçelerimizi binalarımızı engellilerimize uyumlu hale getirmeliyiz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle, engelleri aşma gayreti ve üstün hayat mücadelesinden dolayı tüm engelli vatandaşlarımıza ve bu çabanın en büyük mimarları olan vefakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunarım.

İYİ PARTİ BAFRA İLÇE BAŞKANI

ZAFER BEKTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.