BAFRA'DA ENGELLİLER GÜNÜ DAYANIŞMA YEMEĞİ

BAFRA'DA ENGELLİLER GÜNÜ DAYANIŞMA YEMEĞİ

Bafra da Kaymakamlık tarafından Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde dayanışma ve kaynaşma yemeği verildi.

A+A-

Engelliler Platformu adına gecenin açılış konuşmasını yapan Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şube Başkanı İsmail Tabak, “Unutmayın ki herkes birer engellidir. Bunu böyle bilerek ve düşünerek yaşayalım. Benim her zaman söylediğim bir söz vardır. Herkes yürür ama kimse bizim gibi yürüyemez” dedi. 
Bir engelli öğrencinin okuduğu “Bayrak” isimli şiir salonda duygu anlar yaşattı. Engelliler Günü’nü tebrik eden Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Sizlere engelsiz bir yaşam diliyorum. İnsanın her zaman daha iyi bir yaşam sürmesi hakkı. Bizler her zaman yanınızda ve destekçiniz olarak varız” diye konuştu. 
Bafra’da bulunan bütün engelli vatandaşların bir araya gelip bir platform etrafında birleşmelerinin olumlu bir adım olduğunu belirten Kaymakam Ali Katırcı, “Engelliler eğitim ve öğretime devam ettikleri müddetçe hayatın içersinde her zaman olabilirler, daha iyi noktalara gelebilirler. Devletimizin ve bizim temel amacımız da engellilerimizi en güzel şekilde eğitmek, eğitim imkanlarından faydalandırmaktır. Hepimiz biliyoruz ki 10 seneye göre, 20 seneye göre engelli kardeşlerimiz çok daha iyi noktadalar. Bu gelişme ve çalışma her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Devletimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı bir araya getirerek bütün sosyal yardımları, sosyal hizmetleri tek noktada toplama gayreti içerisinde çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Eminim ki önümüzdeki günlerde bu günden çok daha iyi ileri noktada olacağız. Bunlara yürümenin yolları birlik olmak, el birliği ile sorunlarımıza sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan hediye çekilişinde kazananlara hediyeleri verildi. Programda özel rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin “Hoş Gelişler Ola” ve “Çayda Çıra” oyunları büyük alkış aldı.
Bir engelli kız çocuğunun anne ve babasının yardımıyla piste oynama gayreti ve mutluğunu gören Garnizon Komutanı Serdal Şahin, ona eşlik ederek tebrik etti. Gece, yerel sanatçılar eşliğinde müzik eğlence ile geç saatlere kadar devam etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.