Engelli Vatandaşlarımızın Başarıları, Toplumumuzun Kıvanç Kaynağıdır

Engelli Vatandaşlarımızın Başarıları, Toplumumuzun Kıvanç Kaynağıdır

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın desteklenmesini, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını, toplum içinde katma değer üretmelerini gelişmiş bir toplumun ön koşullarından biri olarak değerlendiriyor, onların hiçbir ayrımcılığa uğramadan toplumla bütünleşmesini sağlamayı sosyal devlet ilkesinin bir gereği ve toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Engellilerimiz sporda, edebiyatta, sanatta, siyasette, hayatın her alanında topluma örnek olacak başarılar kazanmaktadır. Hayallerin önünde hiçbir engelin duramayacağını bilen, zorluklarla karşılaşsa da yılmaz karakterleriyle hayallerini gerçeğe dönüştüren engelli vatandaşlarımızın başarıları toplumumuzun kıvanç kaynağıdır.

Son 16 yıllık dönemde AK Parti hükümetlerimizle ülkemizde insan merkezli yönetim anlayışının hâkim olmasıyla her alanda reform niteliğinde pek çok düzenleme yaptık, tarihi adımlar attık, sosyal devlet ilkesini gerçek anlamda hayata geçirdik. Engelliler konusunda işe, engelliye bakış açısını değiştirerek başladık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı, yardım ya da lütuf değil hak olarak gördük ve uygulamalarımızı bu anlayışla şekillendirdik. Bu bağlamda 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile eğitimden istihdama kadar pek çok alanda yasal düzenlemeleri hayata geçirdik, 2010 yılında yapılan Anayasa Değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye aldık.

2007 yılında başlattığımız “Evde Bakım Desteği” uygulamasından 2018 yılı başı itibarıyla 510.000’den fazla engellimizin yararlanmasını sağladık. Kamuda engelli istihdamını 2002’den bu yana 9 katına, engel oranı % 70 ve üzeri olanlarda engelli maaşını 25 katına çıkardık. AK Parti olarak, engellilerle ilgili Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılmayanları, son 16 yılda başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki engellilerimize verdiğimiz destek ve teşvikler hem onların yaşam kalitesini artıracak hem de sahip oldukları özgüven, azim ve inançlarını harekete geçirerek yeni başarılar kazanmalarına vesile olacaktır. Gururla ifade etmeliyiz ki ülkemiz bugün, engellilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda Dünya’da örnek gösterilen ülkelerden biri haline gelmiştir.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında hizmetlere erişimini kolaylaştırdığımız gibi erişilebilir şehirler hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak, şehirlerimizin kadın, çocuk, çevre, kültür-sanat dostu ve erişilebilir olması için “5 Temada Dost Şehirler” başlığında çalışıyoruz. Şehirlerimizin, bütün özel gruplar için her yönüyle erişilebilir olmasını önemsiyoruz. Ulaşımın, sosyal alanların, konutların, toplu taşımanın engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde yeniden tasarlanması noktasında paydaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz; engelsiz şehirleriyle güçlü Türkiye’dir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle ülkemizdeki ve Dünya’daki tüm engellileri ve onların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan sabır, şefkat, umut, merhamet abidesi kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyor, tüm engelli vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.