ENGELLİ ÇOCUKLARIN HAVUZ KEYFİ

ENGELLİ ÇOCUKLARIN HAVUZ KEYFİ

Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, Osman Abanoz,"Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Engelliler Spor Merkezi birimi tarafından engellilere 7 branşta eğitim verilmeye başlandı" dedi.

A+A-

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Engelliler Spor Merkezi birimi  tarafından uygulamaya sokulan ve Atletizm, Cimnastik, Masa Tenisi, Futbol, Fitness, Yüzme ve Kort tenisi gibi branşlarda engellilere yönelik ücretsiz olarak kursların verilmeye başlandığını dile getiren Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, Osman Abanoz,"İlk olarak yüzme branşında, Canik kapalı yüzme havuzu’na kayıtlarını yaptıran 60 engelli öğrenci uzman antrenörler nezaretinde yüzmenin keyfini çıkartıyor "dedi.
 
‘DÖRT DUVAR ARASINDA YAŞAMAKTAN KURTULDULAR’
Engelli çocukların kurslarını yakından takip ettiğini belirten  Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, Osman Abanoz,"Çocuklar için yaz aylarında spor yapma imkanı oluşturması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından açılan yaz spor okulları hizmetine devam ederken, engelli çocuklarımıza yönelik 7 branşta kurslar uygulamaya soktuk. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kurumlarında bulunan engelli çocuklarımızı ilk olarak yüzme branşında uzman antrenörler nezaretinde yüzme kursu veriliyor. Yüzmenin sağlıkları açısından çok yararlı olacağına inanıyorum. Havuzdan engellilerin ücretsiz olarak yararlanmasını çok yerinde bir uygulama olarak görüyorum. Engellilerimiz ve aileleri, dört duvar arasında yaşamaktan kurtuldular. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra bu tür sportif projelerle engellilerimiz sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendiriyorlar. Engellilerimiz yüzmeyi çok seviyor" diye konuştu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.