Enerjide Verimlilik Seferberliği: 10 Yılda Büyük Kazanç

Enerjide Verimlilik Seferberliği: 10 Yılda Büyük Kazanç

Samsun’da düzenlenen “Binalarda Enerji Verimliliği Bölgesel Semineri”nde, yeni yönetmeliğin uygulanmasıyla önümüzdeki 10 yılda 50 milyar TL’ye yakın enerji tasarrufu sağlanabileceği açıklandı.

A+A-

Samsun’un İlkadım ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) iş birliğiyle “Binalarda Enerji Verimliliği Bölgesel Semineri”nin 4’üncüsü düzenlendi.

Seminerde konuşan Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, yeni yönetmeliğin uygulanmasıyla birlikte binalarda yüzde 30’a varan enerji verimliliği sağlandığını belirtti. Aslan, “10 yıllık süreçte yaklaşık 50 milyar TL tasarruf öngörüyoruz. Ayrıca son düzenlemelerle 10 milyon metreküp su tasarrufu da hedefleniyor” dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı ise, enerji verimliliğinin hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemine dikkat çekerek, 2025 yılının Samsun’da “Çevre Yılı” ilan edildiğini hatırlattı. Vali Tavlı, hava ve deniz kirliliğinin önlenmesi, atıkların geri kazanımı ve çevre projelerinin aralıksız sürdüğünü vurguladı.

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, revize edilen TS 825 Standardı ile daha kalın ve nitelikli yalıtım uygulamalarının öne çıktığını belirterek, yeni düzenlemenin binalarda enerji verimliliğini yüzde 25 oranında artıracağını ifade etti.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay ile birlikte Amasya, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Sivas, Tokat ve Trabzon’dan kurum temsilcileri, mühendisler ve mimarlar katıldı.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-001.jpgbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.jpgcccccccccccccccccccc.jpgdddddddddddddddddddddd.jpgssssssssssssssssssssss.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.