En ücra köşelere hizmet gidiyor

En ücra köşelere hizmet gidiyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi şehrin en ücra köşelerine kadar kaliteli hizmet götürerek vatandaşların sorunlarını çözüyor, gönülleri fethediyor.

A+A-

Yakakent’in en uzak mahallesi olan Büyükkırık Mahallesi’ne yapılan beton yol çalışması mahalle sakinlerini sevince boğdu. Büyükkırık Mahallesi Muhtarı Yılmaz Er, mahalle için yapılan çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür etti.

“BÜYÜKŞEHİR UNUTULMADIĞIMIZI FARKETTİRDİ”
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanlarına girmeden önce mahallelerindeki yol sorunun yıllardır çözülemediğini belirten Büyükkırık Mahallesi Muhtarı Yılmaz Er, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a mahallemize yaptığı çalışmalardan dolayı çok minnettarız. Büyükkırık Mahallesi halkı olarak yapılan hizmetlerden çok memnunuz. 80 yıldır çözülemeyen yol sorunumuz Büyükşehir Yasası ile birlikte, başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz sayesinde çözüldü. Ben başta belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mahallemizin ihtiyaçlarına yönelik yaptığımız her talebe mümkün olduğunca hızlı dönüş yapıyorlar. Samsun’un en uzak mahallelerinden birisi olmamız sebebiyle unutulduğumuzu sanıyorduk. Ama Samsun Büyükşehir Belediyesi bize unutulmadığımızı fark ettirdi” dedi.
Er, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahalleleri için yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını sözlerine ekledi.

ŞANTİYEYİ MAHALLEYE TAŞIDILAR
Beton yolda kullanılan malzemelerin üretimden sonra en fazla yarım saat içinde kullanılmazsa bozulduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Beton yolun üretimi ile uygulanması arasında gerekli olan süre yarım saat gibi kısa bir zaman. Yani beton üretimden sonra yarım saat içinde uygulanmazsa kullanılamaz hale geliyor. Bu yüzden Büyükkırık gibi uzak mahallelere beton yol uygulaması normal şartlarda imkansız oluyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak mahalle halkından yol yapılması ile ilgili gelen talepleri değerlendirdikten sonra buraya beton yol yapılması gerektiği kararına vardık. Ama üretilen betonun mahalleye ulaştırılması için bir saatten fazla bir yol kat etmek gerekiyordu. Mahallenin sorununu uzun vadeli çözmek için beton yol yapmanın şart olduğunu düşündüğümüz için üretimi mahallede yapma kararı aldık. Büyükkırık Mahallesi’nde kendimize mini bir şantiye kurduk ve beton yol üretimini burada yaptık. 1 kilometre olarak yapılması planlanan yolun 650 metrelik kısmı tamamlandı. Büyükkırık Mahallesi 1100 rakımda bir mahalle. Samsun’da ilk kar yağışı olan bölgeler arasında olduğundan ve yağışların başlamış olmasından dolayı çalışmalara ara vermek zorunda kaldık. Havaların düzelmesiyle birlikte yarım kalan işimizi tamamlayıp yol çalışmamızı bitireceğiz” diye konuştu.

“KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ARIYORUZ”
Büyükkırık Mahallesi’ni ziyaret ederek muhtar Yılmaz Er ile çalışmalar hakkında görüşen Samsun Büyükşehir Belediyesi Alaçam-Yakakent Şube Müdürü Mehmet Verim ise beton yolun uzun vadeli bir çözüm olacağını belirterek, “Mahallemiz denizden oldukça yüksekte olduğundan ve engebeli bir bölgede olduğundan düz yolu yok. Tüm yollar yokuş. Buraya asfalt uygulaması yapsaydık, yolların eğimli olmasından dolayı kısa bir süre sonra yağışlar sebebiyle deforme olacaktı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın yapılan işlerde kalıcılığı ve sağlamlığı ön planda tutmamız gerektiğini belirtmesi üzerine her türlü ihtiyaca köklü çözümler arıyoruz. Bu yüzden mahallemizde beton yol uygulaması yaptık” şeklinde konuştu.

yakakent.jpgyakakent-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.