Emlakçı ve eşinin öldürüldüğü olayda 1 tutuklama daha

Emlakçı ve eşinin öldürüldüğü olayda 1 tutuklama daha

Samsun'da silahlı saldırıda hayatlarını kaybeden emlakçı ve eşinin ölümüyle ilgili 14 ay sonra bir kişi daha tutuklandı.

A+A-

Samsun'da silahlı saldırıda hayatlarını kaybeden emlakçı ve eşinin ölümüyle ilgili 14 ay sonra bir kişi daha tutuklandı.
Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kapaklı Mahallesi'nde 26 Eylül 2021 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emlakçı Yusuf Taflan (65), akrabaları arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Yusuf Taflan ve 2 çocuk annesi eşi Fatma Özenç (59) tüfek ve tabancayla açılan ateş sonucu yaralandı. Yusuf Taflan ile resmi olarak boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği eşi Fatma Özenç hayatlarını kaybetti.
Olayla ilgili gözaltına alınan Bahadır T. (25) ve babası Aydın T. (44) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Olay sonrası savcılık tarafından serbest bırakılan Recep T. (40) olayda tüfek kullandığı iddiasıyla yeni delillerin elde edilmesi üzerine 14 ay sonra soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla yeniden gözaltına alındı. İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan Recep T., "Olay yerine giderken yanımda herhangi bir silah taşımadım. Traktör ile Yusuf'un evinin oraya geldik. Bir el tüfek sesi duydum. Bahadır traktörden düştü. Daha sonra Bahadır bir el ateş etti. Bir el daha tüfek sesi gelince ben traktörden atladım. Tekerin arkasına saklandım. Aydın traktörün üzerinde kaldı. Bu sırada ben tekerin arkasına saklanırken 2 ayrı tabanca sesi, 2 el de tüfek sesi duydum. Kafamı kaldıramadığımdan kimin kime ateş ettiğini görmedim. Aydın 'traktöre geçin' diye bağırınca Bahadır ile birlikte traktöre bindik ve eve gittik. Ben olay sırasında elime tüfek veya silah almadım. Benim sadece bir tüfeğim vardır. Bu tüfeğimi de sekiz yıldır kullanıyorum. Evde duruyordu. Tetiği arızalıydı" diye hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
Nöbetçi mahkemeye ifade veren Recep T. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.