Emekli ikramiyesi artıyor!

Emekli ikramiyesi artıyor!

Emekli ikramiyesi artıyor! Bakan Işıkhan resmen açıkladı

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir televizyon programında emekli ikramiyesinde artış yapacaklarının müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye verilen ikramiyeler için çalışma yapacaklarının müjdesini verdi. Bakan Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTIYOR
Bakan Işıkhan, "Emekli bayram ikramiyesi 2002 yılından bu yana emekli bizim için kıymetli olmuştur. Cumhurbaşkanımız için de emeklilerimiz bizim için önemli. Bayram ikramiyesi ödemesi AK Parti döneminde gerçekleşti. 2018 yılında hayata geçirdik. 2023 yılında iki bayram için 4 bin liraya yükselttik. Emekliyi enflasyona ezdirmedik. Biz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüp artış için adım atacağız" dedi.

Bakan Işıkhan açıklamasında şunları söyledi:

"Emeklilerimize bir seferlik beş bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak, gerekli çalışmaları yaparız ve adımları atarız. Emeklilerin talebi var, bu adımı atmaya hazırız.

EMEKLİLERE FARK ÖDEMESİ

Ocak ayından itibaren aylıkları eşitledik. Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız. 13 milyon 660 bin 868 kişiye ödeyeceğimiz fark 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesi yapacağız.

EMEKLİ SAYISINDA SON DURUM

EYT kapsamındaki düzenlemeden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 2 milyon. 950 bin EYT emeklisi vatandaş tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ediyoruz. Emeklilerimizin refahını etkileyen unsurları gidereceğiz. Emeklilerimize birçok hizmette ayrıcalık vereceğiz.

EV KADINLARINA PRİM DESTEĞİ

Ev kadınlarına prim desteği Cumhurbaşkanımızın seçim vaatlerindendi. Biz bunu kesinlikle4 yerine getireceğiz. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu çerçevede orta vadeli program kapsamında da zaten hatta 12. Kalkınma Planımızda da bundan bahsettik. Bunları bütçemiz elverdiğince ve enflasyon kontrol altına alındığı noktada Ocak ayında yüksek çıkmış olabilir, şubat ayından sonra hızla düşeceğini öngörüyoruz. Sayın Maliye Bakanımızın bu öngörüsünü ben de katılıyorum. Temmuz Ağustos ayında çok farklı bir Türkiye’den bahsedeceğiz. Gelirimiz ve refahımız arttıkça ifade ettiğimiz hem ev kadınlarına emeklilikte 3’te 1'lik prim desteğini ödemek konusunda çalışmalar yapacağız. Bunun teknik alt yapısını da düzenlemek zorundayız. Biz bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimiz bu konuda çalışıyor.

BAĞKUR PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

7200 gün sayısına geldiğimizde de bu da bu da politikalarımızla ilintili olan yine orta vadede çözmeye başlayacağımız bir konu. Bu da bir sözdür. Cumhurbaşkanımızın sözüdür. Biz bu sözleri Orta Vadeli dönemde de gündeme getireceğiz. Çalışmalarımıza başladık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.