Emekli İkramiyeleri Dağıtılmaya başlandı

Emekli İkramiyeleri Dağıtılmaya başlandı

Emekli İkramiyeleri ne zaman ödenecek

A+A-

Milyonlarca emeklinin beklediği gün yaklaşıyor. Ramazan Bayramı İkramiyesi ödemeleri önümüzdeki hafta başlıyor. 1000 TL'lik ikramiyelerini alacak olan emekliler konuyla ilgili internet üzerinden 'emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?' sorgulamalarını gerçekleştirirken, söz konusu ödemeler 7-11 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak. Öte yandan dul ve yetimler de ikramiyeden faydalanacak. Peki kim ne kadar alacak? Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara geçecek?

İşte son dakika haberinin detayları...

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 13 milyon kişiye bayram ikramiyesi ödemeleri için hazırlıklar sürüyor. Ödeme süreci haftaya başlıyor. Emeklilere, ölüm aylığı alan dul ve yetimlere, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara ödemeler, 7-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SSK kapsamında olanlara ikramiye, tahsis numarasının son rakamı 17-18-19 ise 7 Nisan'da, 20-21-22 ise 8 Nisan'da, 23-24 ise 9 Nisan'da, 25-26 ise 10 Nisan'da ödenecek. Bağ- Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlar ise 11 Nisan'da bayram ikramiyesini cebine koyacak.

KESİNTİ YAPILAMIYOR

Ödemeler kapsamında, emekliler 1.000'er lira alacak. Dul ve yetimlere ölüm aylığı oranında, sürekli iş göremezlik aylığı alanlara da sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

0x0-son-dakika-emekli-ikramiyeleri-odemeleri-basliyor-emekli-ikramiyeleri-ne-zaman-odenecek-1585898571594.jpg

2 aylık alanlara ise 2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ikramiye ödenecek. İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.