Samsun'da Ekmek 1,5 lira olacak mı?

Samsun'da Ekmek 1,5 lira olacak mı?

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ekmeğe zam tartışmalarıyla ilgili olarak, “Samsun’da ekmeğin 1,5 lira olması mümkün değil.

A+A-

 Ekmeğe yüzde 50 zam uygulanamaz” dedi. 
Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinden sonra ithal buğdayın zamlanması ekmeğe zam yapılması düşüncesini de beraberinde getirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, şu an için ekmeğe zam yapmayı düşünmediklerini belirterek, yılbaşından sonraki süreci bekleme kararı aldıklarını söyledi.

“YERLİ BUĞDAYDAN TEK BAŞINA UN YAPAMADIKLARI İÇİN EN BÜYÜK SPEKÜLASYON BUNDAN OLDU”
Ekmeğe bir anda yüzde 50 zam uygulanmasının mümkün olmadığını belirten Yılmaz Yiğit, “Masraflarımıza son 1 ay içerisinde yüzde 20 oranında zam geldi. Fabrikalar ekmek yapmak için kullandıkları hammaddenin yüzde 50’sini ithal kullanıyorlar. Yerli buğdayımızdan tek başlarına un yapamadıkları için en büyük spekülasyon da bundan oldu. Rusya ve Türkiye arasında yaşanan kriz sonrasında maliyetlerimizde artış yaşandı. Rusya’dan ithal ettiğimiz buğdayın çuvalı bu süre zarfı içerisinde 58 liradan 65-66 liraya kadar çıktı. Buna rağmen bizim ekmeğe zam yapma gibi bir düşüncemiz yok. Yılbaşına kadar gerekli önlemler alınırsa un fiyatları geri de çekilebilir. Ancak bu fiyatlar 70-72 liralara dayanırsa biz de fiyatları gözden geçirme zorunda kalabiliriz. Ekmeğe 50 kuruş zam yapılmasının imkanı yok. Yüzde 50 zam yapılamaz. Ekmeğin Samsun’da 1,5 lira olması çok afaki bir durum olur” diye konuştu.
Samsun’da ekmeğe en son geçen sene zam geldi. Ekmeğin fiyatı Samsun’da 75 kuruştan 1 liraya çıkmıştı. Türkiye genelinde ise ekmek fiyatları şuan itibariyle 80 kuruş ve 1,20 kuruş arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.