Eğitim-İş Sendika Üyeleri Yemekte buluştu

Eğitim-İş Sendika Üyeleri Yemekte buluştu

Eğitim-İş Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, Bugün sadece eleştiren değil, çözüm üreten bir sendika olacağız dedi ve ekledi.

A+A-

Kısa adı Eğitim-İş olan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Bafra İlçe Temsilciliği üyeleri yemekte buluştu. Şehir Kulübündeki yemeğe Bafra Temsilciğine üye ve yöneticilerinin yanı sıra Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım’da katıldığı yemekte Suat Özkolay, AK Parti’nin yanlış politikalarını eleştirdi ve ekledi Milli Eğitim Bakanlığı bile yapamıyor” dedi.

BUGÜN SADECE ELEŞTİREN DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETEN BİR SENDİKAYIZ

Türkiye’de eğitim politikalarına yön verecek olan sendikanın Eğitim-İş olduğunu belirtmek istiyorum diyen Eğitim-İş Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, şunları söyledi, Bu güne kadar AK Partinin yapmış olduğu, bütün faşizan yaklaşımlara, eğitim politikalarının üzerindeki yanlışlıklarını hep eleştiren bir sendika olduk. Bugün sadece eleştiren değil, çözüm önerilerini de ortaya koyan bir sendika olmak adına 9-10-11 Nisan tarihlerinde Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın Tarihi mirasçısı olduğumuzu ispat ederek Başkent Öğretmenevinde bir eğitim şurası düzenliyoruz.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM POLİTİKALARINI ÜRETEN SENDİKA OLACAĞIZ.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nın bile düzenleyemediği Eğitim Şurasını Eğitim-İş Olarak, 112 tane akademisyen bunların 46 tanesi profesör düzeyinde ve 460 kişinin çalıştığı merkez şura komisyonlarıyla, eğitimde geleceğe bakış adı altında çocuk ve eğitim, öğretmenlik mesleği, eğitim hakkı, öğrenim kademeleri yönlendirme ve eğitim örğütü ve yönetimi başlıkları altında Türkiye’de eğitim politikalarını üreten sendika olacağız dedi. 

1968 YILINDAN BU YANA BİR İLK

Bir ilktir diyen Özkolay şöyle devam etti,”1968 yılında TÖS’ün yapmış olduğu devrimci eğitim şurasından sonra, bir demokratik kitle örgütünün bu derece büyük çaplı bir şurası Türkiye’de ilktir. Bu şuraları devlet imkanları ile yapmak kolaydır arkadaşlar. Ama bu şuraları gönüllülük esasına dayanarak 112 akademisyeni bir araya getirmek zordur Eğitim-İş’te laiklik, demokratik bilimsel eğitim için zoru başaracaktır” dedi.

1-831.jpg2-816.jpg

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum