Yıldırım ‘Atanmamış Öğretmen Kardeşlerimiz Ülkemizin En Büyük Yarasıdır!’

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve Eğitim Genel Sekreteri Suat Özkolay Medya Grubumuza açıklamalarda bulundu. Açıklamada Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz ve Eğitim İş Bafra Temsilcisi İlker İleri’de bulundu.

A+A-

Yıldırım Abdullah Özdemir’e yaptığı açıklamada,

’’Samsun’da Eğitim İş’in Çarşamba Temsilcilik Başkanı’nın idari mahkemede ki davası için buradayız. Çünkü Samsun’da Fetö terör örgütü ve sonrasında ki darbe sonrasında ortaya çıkan ihraçlarda ki en büyük sayılardan biri Samsun’da.

Atanmamış öğretmen gençlerimiz, kardeşlerimiz bizim ülkemizin en büyük yarasıdır. Çünkü sayıları yaklaşık 600 bini bulmuştur. Şu anda 600 bin eğitim fakültesi mezunu ve Fen Edebiyat mezunu formasyon eğitimini almış, şu anda bütün belgeleri ve bilgileriyle yarın atanıp göreve başlamaya hazırdır. Bunu yapamayan yine Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanıdır… Çünkü Sayıştay’ın yapmış olduğu açıklamada 138 bin öğrenmen açığının olduğu raporlara yansıdı.’’ İfadelerine yer verdi.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım’ın ardından konuşmasını yapan Eğitim İş Eğitim Sekreteri Suat Özkolay;

‘’Sayın Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu adına, Sayın Genel Başkanımız Orhan Yıldırım ile birlikte ve Samsun’da ki yönetici arkadaşlar ile birlikte Samsun ilinde pandemi sürecinde yaşanan eğitim sorunlarını dile getirmek ve aynı zamanda Çarşamba İlçe Temsilcimiz Ali Demirci’nin yaşadığı hukuksal problemleri Samsun genelinde dillendirmek ve beraberinde idari mahkemede ki davamızı da Ali Demirci’nin yanında olduğumuzu göstermek adına Samsun ilinde bir takım ziyaretlerde bulunduk.’’ İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.