Eğitim-iş gazeteciler gününde Barış Medya Grubunu ziyaret etti

Eğitim-iş gazeteciler gününde Barış Medya Grubunu ziyaret etti

Eğitim-iş gazeteciler gününde Barış Medya Grubunu ziyaret etti

A+A-

10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Eğitim İş genel eğitim sekreteri Suat Özkolay, Eğitim İş Samsun şube başkanı Onur Gündüz ve Eğitim İş Bafra Temsilciliği Başkanı İlker İleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Barış Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kale’yi ziyaret ederek çalışmalarında başarılar dilediler.

Barış Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kale ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Eğitim İş genel eğitim sekreteri Suat Özkolay, Eğitim İş Samsun şube başkanı Onur Gündüz ve Eğitim İş Bafra Temsilciliği Başkanı İlker İleri’ye teşekkür etti.

20210110-183935.jpg

 

Eğitim İş genel eğitim sekreteri Suat Özkolay ziyarette yaptığı açıklamada,’’

Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasanın kabul tarihi olan 10 Ocak 1961 “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bugün ise bundan 54 yıl önce çıkarılan 212 Sayılı Basın Yasası’yla elde edilen haklar teker teker budanmış, gazetecilerin mesleki yıpranmadan doğan hakları, iş güvenceleri ortadan kaldırılmış, sendikalaşmalarının önüne engeller konulmuş, işten çıkarmalar artmıştır.

Basın-İş’in verilerine göre, 2014 yılında 559 gazeteci işten çıkarılmış, 217 gazeteci darp edilmiştir. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün, 2014 Dünya basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke içerisinde 154'üncü sırada gösterdiği Türkiye, haber ve ifade özgürlüğünün baskı altında tutulduğu, basının egemen anlayışın çıkarlarına hizmet eder hale getirilmeye çalışıldığı bir ülke haline gelmiştir.

Özellikle AKP iktidarı döneminde yaratılan yandaş basın aracılığıyla kamuoyunun haber alma ve doğru bilgilenme hakkı engellenmeye çalışılmakta, iktidarın beğenmediği, kendinden görmediği, muhalif kabul ettiği gazeteciler ve yazarlar topluca işten atılmakta, istifaya zorlanmaktadır.

Eğitim-İş olarak basınımızın, bilgi verme ve kamuoyu oluşturma görevlerini baskı altında kalmadan yerine getirebilmeleri için gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyi hale getirilmesini, sendikal örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını, mesleki saygınlıklarının yeniden kazandırılması gerektiğini vurguluyoruz. Tüm basın emekçilerinin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum