Durağan'da 15 kişi yaralandı  3 Muhtar görevden alındı

Durağan'da 15 kişi yaralandı 3 Muhtar görevden alındı

Olayların büyümesinden sorumlu oldukları tespit edilen 3 muhtar görevden el çektirildi.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, Durağan’da saat 18.00 sıralarında çıkan bir kavga büyüyerek toplumsal olaya dönüştü. Bir anda savaş alanına dönen ilçede birçok ev ve iş yeri hasar görürken, onlarca otomobilin camları kırıldı. Çıkan çatışmaları engellemekte emniyet güçleri yetersiz kalınca Samsun ve Kastamonu’dan takviye ekip istendi. İlçeye gelen polis ve jandarma ekipleri kent merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kaymakamlık tarafından kriz merkezi oluşturulurken, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 15 kişi yaralandı.

Kaymakamlıktan açıklama
Durağan Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “11 Eylül tarihinde saat 18.00 sıralarında ilçemizde meydana gelen iki grup arasındaki sözlü tartışma sonrası kavgaya dönüşen toplumsal olayda, taşlı sopalı kavga yaşandığı, kavga esnasında silahlı bir grubun kavgaya katılanların üzerine ateş açtığı, kavgada gerek taş ve sopa gerekse silahla açılan ateş sonrası 15 yaralı olduğu belirlenmiştir. Yaralananlar, derhal olay yerine gelen ambulansla İlçe Devlet Hastanesi’ne ve Sinop Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Arife gününde alışverişe çıkan masum vatandaşlarımız, kadınlarımızın ve çocuklarımızın zarar görmemesi için İlçemiz Kaymakamlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. 12 Eylül günü Kurban Bayramı olması münasebetiyle sokağa çıkma yasağı bayram namazında kaldırılacaktır. Meydana gelen toplumsal olayda Olukbaşı Köyü Muhtarı, Yeniköy Köyü Muhtarı ile Çayağzı Köyü Muhtarlarının çıkan olayların büyümesinden sorumlu oldukları tespit edildiğinden görevlerinden el çektirilmiştir. Olaylara müdahale etmek ve daha fazla büyümesini engellemek üzere Kastamonu ve Samsun’dan ilave takviye ekipler gelmiş olup, güvenlik önlemleri alınmıştır. Şu an ilçede herhangi bir gerginlik bulunmamakta olup, her şey kontrol altına alınmıştır” denildi. 

duraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi.jpgduraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi-001.jpgduraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi-002.jpgduraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi-003.jpgduraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi-004.jpgduraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi-005.jpgduraganda-15-kisi-yaralandi--3-muhtar-gorevden-alindi-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.