Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Safi Duyar Alaçam’da

Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Safi Duyar Alaçam’da

13 Ocak 2013 Pazar günü Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Salonunda saat 11: 00’da Altıntaş Danışmanlık’ın organizasyonunda Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Safi DUYAR tarafından hafıza eğitimi,

A+A-

zeka geliştirme ve mental aritmetik konularında bir konferans verildi. Program başında Bafra Mega Aritmetik Kurucusu Şeyma Elif ALTINTAŞ tarafından program konuğu Melik Safi DUYAR'ın özgeçmişi hakkında bilgi verildi. Konferansa ilgi oldukça yoğunoldu. Konferans salonu Alaçamlılar tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Konferansın başında konuşmacı tarafından tüm katılımcılara 5 soruluk bir test yapıldı.

Doğru cevap verenlere kitap hediye edildi. Daha sonra hafıza eğitimi konusunda bilgiler sunulmaya başlandı. Beynin orta kısmının hafıza kaydında öneminden bahsedildi. Öğrenmenin içinde duyguların çok önemli olduğunu, duyguların orta beyinde kayıtların yapıldığı hipokampus’ü çalıştırdığı böylelikle bilgilerin beyne kaydedilmesinde çok önemli rolü olduğundan bahsedildi.

Beynin sol tarafının Matematik, mantık sayılar, konuşma, lineer, analiz, diziler, detay konularını iyi kavradığını; sağ bölümünün ise hayal, şekil, boyut, müzik, sanat, renk ve bütün gibi konuları iyi kavradığını, hayal gücünün çok önemli olduğunu Einstein’ın “Ben hayal gücümü sizden daha çok kullanıyorum” sözünü örnek vererek anlattı. Her insanın beyninin iki yarım küresini aynı şekilde kullanamadığını, ancak dahi insanları beyninin iki yarısını dengeli bir şekilde ortak kullanarak diğer insanlardan daha farklı ve üstün düşündüklerin dile getirdi.

İnsanların ancak 5 ile 12 yaş arasında beyinlerinin iki yarım küresi arasında bağlantı kurabildiklerini, ergenlik çağından sonra bunun çok fazla mümkün olamayacağını; 12 yaşa kadar çocukların beyinlerinin sağ ve sol kısımları ile aynı anda işlem yapabileceklerini, 12 yaşından sonra bunun mümkün olamayacağını söyledi. Bir diğer önemli durum ise bebeklerin 12 ay veya daha fazla anne sütü ile beslenenlerinde 12 aydan daha az beslenenlere göre 5 IQ daha fazla olduğunu söyledi.

Konuşmasında vücudun diğer kısımlarında ölen hücrelerin yenilenebildiğini ancak beyin hücrelerinin yenilenemediğini dile getiren DUYAR, beyin hücrelerinin her insanda yaklaşık 100 Milyar olduğunu, bunların ölmemesi için sürekli çalıştırılması gerektiğini söyledi. Başarılı olmada dikkat ve konsantrasyonun önemli olduğunu dile getiren DUYAR dikkat ve konsantrasyonu etkileyen yiyeceklerin olduğunu özellikle içeriğinde nitrat olan yiyeceklerin dikkat dağınıklığına sebep olduğunu bunların da başta salam, sosis, süt, yoğurt olduğunu söyledi.

Ayrıca bazı müzik türlerinin de zekayı geliştirdiğini söyleyen DUYAR, Klasik Müziğin alt dalı olan Largo Barok müziği dinleyenlerin %24 daha iyi anladığını anlattı. Konferansın sonunda sorulara da cevap veren DUYAR, hızlı okuma etkinliklerin 6. sınıftan sonra yapılması gerektiğini dile getirdi. Programın sonunda Bafra Mega Aritmetik Eğitim Kurumunda eğitim gören öğrenciler kısa bir hafıza gösterisi sundular. Ve program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.