DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Samsun’da 03 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

A+A-

Samsun Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, İlkadım Kent Konseyi Engelliler Merkezi Başkanı Hasan Tahsin Yazıcı, engelliler dernekleri, vakıflar, eğitim merkezleri ve üyeler katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından İlkadım Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hasan Tahsin Yazıcı, "Engelliler yasası engelliler açısından milat olmuştur. Bu yasa çok önemli ve değerlidir. Bu gelişmelere karşın normal insanlar bir binada engelli bir komşuyu, bir otobüs şoförü halen bir engelliyi istememektedir. Toplumun engellilere yönelik olumsuz tutumunun ortadan kaldırılabilmesi için hepimiz mücadele etmeliyiz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, "Samsun ilimiz de 170 bin engelli vardır. Her yüz kişiden 13'ü engellidir. İlimizde geçen yıl ülke genelinde olduğu gibi ilk kez yapılan engelli memur seçme sınavı yapıldı. Bu sınav ve kuraya 2 bin 173 kişi katıldı. İlimizde 183 engelli memur olarak göreve başladı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Yaşardoğu Yetiştirme Yurdu'nda kalan 12-18 yaş grubu çocuktan oluşan 'Yaşardoğu Mehteran Takımı' 03 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mini konser verdi.

20131203aw000222_01.jpg20131203aw000222_04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.