DOMATES EKEREK DEĞERLENDİRDİ

DOMATES EKEREK DEĞERLENDİRDİ

Bafra ilçesine bağlı Karpuzlu köyünde bir kesme çiçek üreticisi sezon boşluğunu, 5 bin metrekarelik serasının 3 bin metrekaresine domates ekerek değerlendirdi.

A+A-

Sera Sahibi Bayram Ali Ayfer yaptığı açıklamada, “Seralarda sezon boşluğu neticesinde sanayi domatesini serada deneme aşamasında yaptık, böyle bir üretim gerçekleştirdik. Bizim asıl mesleğimiz çiçekçilik. Domatesimizi sezon boşluğu münasebetiyle seralarımıza ektik. Ortaya sürpriz bir başarı çıktı. Çiçekçilikte yakaladığımız başarıyı sebzede de yakaladık” dedi. 
Sanayi domatesini 11. ayın sonuna kadar sofralık olarak pazara sunacaklarını ifade eden Bayram Ali Ayfer, “Fiyatlar şu anda 1 lira. Dışarıdan gelen domates bizimle hiçbir şekilde rekabet edemiyor. Biz fiyatlarımızı makul tutuyoruz. 3 bin metrekare alanda 30 ton ürün bekliyoruz” diye konuştu. 
Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç ise Bafra Ovası’nda uzun yıllar önce başlatılan seracılığın 80 dekarda kaldığını, seracılıkta istenilen gelişmeyi yakalayamadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.