Doğalgaz Faturasında Tasarruf Nasıl Yaparız

Doğalgaz Faturasında Tasarruf Nasıl Yaparız

Kış aylarında cepleri yakan doğalgaz faturalarını düşürmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Doğalgaz tüketiminde yüzde 60'a yakın tasarruf etmek mümkün.

A+A-

Doğalgaz faturalarının tutarını düşürmek için madde madde yapılması gerekenler.

- Radyatörün Isı Yayımının Önlenmemesine Dikkat Edin
 

Radyatörlerin etrafı boş olmalıdır. Böylece ısı hızla odaya dağılabilir. Kaplamalar, önünde duran mobilyalar veya uzun perdeler uygun değildir, ısıyı emerler ya da yayılmasını engellerler.

- Cam ve Kapılara Tasarruf Bantları

Her ev sahibinin kendi kendine uygulayabileceği bu yöntem sayesinde inanılmaz boyutta ısı ve enerji tasarrufu yapabileceğinizi biliyor musunuz? Çok ucuza bulabileceğiniz pencere bantları evinizin tüm camlarına yapıştırdığınızda yüzde 70’e kadar ısı tasarrufu yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde kapı altlarına da uygulanabilecek modelleri olan bu bantlara az bir yatırım yapıyorsunuz, size geri dönüşü büyük oluyor.

- Radyatörlerin Havasını Düzenli Olarak Boşaltın

Kalorifer tesisatının en iyi biçimde çalışması için tesisatın havası düzenli olarak boşaltılmalıdır. Hava boşaltma nedenleri arasında çalıştırırken fokurdama sesleri veya düşük performans olabilir. Hava boşaltma anahtarıyla radyatördeki vanadan su damlayıncaya kadar hava boşaltabilir.

- Oda Sıcaklığını Düşürün

Oda sıcaklığını 1 derece düşürmek yakıt tüketiminde ciddi tasarruf sağlar. Sıcaklığının çok yükseltilmesi, odadaki havanın kurumasına ve grip olma riskinin artmasına sebep olabilir. İstanbul şartlarında oda sıcaklığını 23′ten 22′e indirmek yani 1 derece azaltmak yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu anlamına gelir. Kombiler sürekli açıp kapatılmamalı, bunun yerine düşük ayarda sürekli çalışır vaziyette bırakılmalı.

- Odalar Arasındaki Kapıları Kapalı Tutun

Serin odalar daha sıcak odalardan gelen havayla ısıtılmamalıdır. Yoksa sadece ısı değil, havadaki nem de serin odaya girer. Böylece nem yükselir ve küfün oluşması kolaylaşır.

- Geceleri Perde ve Panjurları Kapalı Tutun

Güneş olduğu saatlerde güneşin içeri girmesi için perdeleri açmak doğru ancak geceleri perde ve panjurları kapalı tutarak sıcak havanın dışarıya çıkmasını ve soğuk havanın içeri girmesini engelleyin.

- Otururken de Battaniye Kullanın

Evde diz battaniyesi, koltuk ya da yatak örtüsü olarak yünlü ya da kadife kumaşlar kullanarak daha sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.

- Kalın Değil, Kat Kat Giyin

Kat kat giyinmeyi alışkanlık haline getirin.Tek bir kalın parça giymek yerine üst üste ince parçalar seçin. Her bir giysi katı arasında sıcak hava dolaşıp sizi sıcak tutar. Bir atlet ya da tişört üzerine bluz, onun üzerine fermuarlı bir hırka giydiğinizde tek bir kazak giydiğinizden daha fazla ısınırsınız.

- Yünlü Giyinin

Yün ya da yün karışımlı kıyafetler giymeye özen gösterin. Aldığınız kazakların, hırkaların, paltoların, pantolonların iç etiketlerine bakarak, yün içerenleri tercih edin. Yünlü kıyafetler genelde pahalı olur fakat uzun yıllar giyebileceğinizi düşünürseniz, iyi bir yatırım olabilir.

- Sıcak İçeceklerle İçinizi Isıtın

Soğuk kış aylarında sıcak bitki çayları ve sıcak içecekler içinizi ısıtır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.