DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİN FARKINDA DEĞİLİZ

DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİN FARKINDA DEĞİLİZ

Yavuz Selim Vakfı Başkanı Ali Kuloğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’ı makamında ziyaret etti.

A+A-

Ziyarette Bafra’nın tarımsal alanda yaşanan sıkıntıları ve yediğimiz gıdaların sağlıklı olup olmadığı ele alındı. 

Konuyla ilgili Ali Kuloğlu şunları söyledi; “Gıda tüketiminde halkımızın bilinç düzeyinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu alanda bir vatandaş olarak bilgiye ihtiyacımız var. Gıda tüketimiyle ilgili halkımızın bilinçlenmesi konusunda uzman olarak sizler destek verdiğiniz takdirde biz Yavuz Selim Vakfı olarak konuyla ilgili her şeyi yapmaya hazırız.

Yine Bafra’mızın doğal güzelliklerinin, iklimsel, tabiat varlıklarının farkında değiliz. Bafralı kardeşlerimiz önyargılardan kurtulup, Bafralılık bilincini oluşturulabilinirse, birbirleriyle iletişim halinde, güven ve öz güven içerisinde tüm sorunların üstesinden gelinebilinir diye düşüyorum.” Dedi.

Sohbet havasında geçen konuşmalarda Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan şunları söyledi “ Başta şunu söylemeliyim ki ziyaretinizden son derece hoşnut olduğumu belirtmek isterim. Bizler Bafra’da Akademik görev üstlenen kişiler olarak Sivil Toplum Örgütleriyle de fikir alış-verişi içerisinde olmalıyız. Organik tarım ve kullanılan gıda konusunda insanlarımız neyi ne kadar kullanmaları gerektiği konusunda çok bilinçsiz. Bizler alanımız olan konularla ilgili Bafralıların faydasına olacak her türlü konuda yardım etmeye hazırız. Yine az önce bahsettiğiniz konuyla ilgili çok haklısınız Bafralılar yaşadıkları yerin değerinin farkında değiller. Akademik araştırmalar vesilesiyle dışarıdaki arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde Bafra’nın Tarımsal ve ekolojik zenginliğinin farkındalar ve bize ne kadar şanslı olduğumuzu ifade ediyorlar. Bizler yaşayanlar ve kullananlar olarak bu konuda birçok nimetin farkında değiliz. Bu alanda çalışmalar yapmak elzem bir konudur. Bafra’da toprak değerleri yeterince kullanılamıyor, iklim çeşitliliğimiz, su değerlerimiz vs. şehir merkezinin sorunlarının içerisinde kaybolup gidiyor. Bafra’mız da ki Sivil Toplum Örgütleri uygulanabilir projelerle yöneticilere gitmeli. Bu sayede hem iletişim hem de ortak akıl oluşmaya başlar. Belki de birçok sıkıntının çözümü olabilir.” Şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda sıkıntıların tespiti ve çözüm yollarıyla ilgili bir toplantı tertiplenmesi kararlaştırıldı. Yavuz Selim vakfı Başkanı Ali Kuloğlu Yavuz Selim Vakfı’nın yayın organı olan Reyhan Dergisi’nin son sayısını Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’a hediye etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.