DOĞADA YETİŞEN DEFNE EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

DOĞADA YETİŞEN DEFNE EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Özgür Balcı, defne türünün değerlendirilmesinin bölge ekonomisine ve kırsal kalkınmaya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

A+A-

Balcı, odun dışı ürünler ve bitkisel ürünlere yönelik çalışmalarla ilgili Samsun'da Bafra Orman İşletme Müdürlüğüne ziyarette bulundu. Bölgedeki orman sahalarında doğada yetişen defne ve diğer gelir getirici türlerin tespiti, değerlendirilmesi ve geliştirmesine yönelik çalıştıklarını anlatan Balcı, "Defne ve defne mamulleri, gıda, ilaç, kozmetik, kimya sanayisi gibi çok sayıda alanda kullanıma konu edildiğinden iç ve dış ticareti her geçen yıl artıyor. Defne türünün değerlendirilmesi, bölge ekonomisine ve kırsal kalkınmaya büyük katkı sağlayacak. Amacımız, ormanlarımızdaki tıbbi ve aromatik bitki değeri olan ürünleri tespit ederek yüksek katma değerli ürünlere dönüştürmek ve bölgesel kalkınma sağlamaktır." dedi.

  Alaçam'da bulunan Kardeşler Karadeniz Tarım Ürünleri iç ve dış ticarek Ltd.Şti'ni deziyaret eden Balcı, burada ki defne yaprağı kurutma tesisini inceledi. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Asan'dan bilgiler alan Özgür Balcı, "Burada ki defne ormanlarının temizliği konusunda da söz vererek en kısa süre içerisinde temizleneceğini ve böylelikle daha sağlıklı defne ağaçlarının yetişeceğini söyledi.

Haber : Emre Şahinoldogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor.jpegdogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor-001.jpeg

dogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor.jpgdogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor-001.jpgdogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor-002.jpgdogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor-003.jpgdogada-yetisen-defne-ekonomiye-kazandiriliyor-004.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.