DOĞA SPORLARI ÜYELERİ ALAÇAM'DA

DOĞA SPORLARI ÜYELERİ ALAÇAM'DA

Doğa Sporları Üyelerinin Tingeztepede Sucuk Ekmek Keyfi...

A+A-

Doğa sporları kulübünün yaptığı etkinlikler doğada imanın verdiği huzurla harika geçiyor. Doğa sporları üyelerinin Kadir Demir rehberliginde Tingez Tepesinde sucuk ekmek keyfi Gurup rehberi Kadir DEMİR’in verdiği bilgiye göre 28 Aralık 2014 günü yapılan Tingeztepe-Eskikillik-kadıköy-Alaçam rotasında yaptıkları etkinliği 20 kişi ile başlayıp herhangi bir sakatlık ve olumsuz bir durum olmadan bitirdiklerine dile getirdi.

Daha öce planlandığı gibi öğlen yemeği olarak sucuk ekmeği tam zirvede alaçam ve sahil köylerinin manzarasında yedik. Büyük çoban ateşleri yakarak herkesin birbirine yardım ederek yaptığımız sucuk ekmekleri yiyerek rotamıza devam ettik. Eski killik köyüne indiğimizde Ender arkadaşın bizi davet etmesi ile evinin bahçesinde bizlere ikram ettiği çaylarımızı içtik. Ve Alaçam’a kadar yürüyerek 14 km lik rotamızı kazasız belasız bir şekilde sonlandırdık.

Doğa Sporları Kulubü Alaçam olarak 11 Ocak 2015 Pazar günü ise Tingeztepe-Eskikillik güzergahında kar yürüyüşünü 13 kişilik bir ekip ile kazasız ve herhangi bir olumsuzluk olmadan bitirdik. zaman zaman yaklaşık 1 metreyi bulan karların arasında yürüyebilmek gayet zor ama bir o kadar da zevkli idi. Öncü olarak Nadir AYKAC ve Hüseyin NARLI’nın açtığı karların arasından onların izini takip ederek yaklaşık 10 km lik bir yürüyüşü tamamladık.

Yoğun kar nedeni ile Tingeztepeye çıkamasak da Eskikillik olan rota sonuna varamasak da Orman içinden dereye inme gayretleri ve acıktığımızı ama cok acıktığımızı hissettiğimizde orman içinde yaktığımız ateşte pişirdiğimiz sucukları yeme gayretimiz sanırım bu etkinliğin en güzel yanlarıydı. Ve dağlardan bembeyaz Alaçam ve sahil köylerini görme şansına sahip olduk. Uzun zamandır her türlü doğa şartlarında dağlarda bizleri yalnız bırakmayan İlçe kaymakamımız Oğuz Alp ÇAĞLAR’a ve her etkinliğimizde bizlerin ulaşımını sağlayan Ortaköy Muhtarımız Hüseyin BEDİR’e gurup üyelerimiz adına sonsuz teşekkürler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.