Doç Dr. Hayrettin Öztürk, Peygamber efendimizin zamanında kadınlar cumaya gidiyordu

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kur’an Mekke’ye indi, Mekke’ye inince, Mekke’nin çevresi değişti” dedi.

A+A-

KUR’AN MEKKE’YE İNDİ, MEKKE’YE İNİNCE, MEKKE’NİN ÇEVRESİ DEĞİŞTİ

Barış Medya Grup tarafından gerçekleştirilen sunuculuğunu Bafra Müftülüzü Vaizlerinden Cevahir Aydın’ın sunduğu 2021’de Bafra’da Ramazan programının konuğu Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk oldu. Öztürk, Kuran ve Ramazan hakkındaki soruları yanıtladı. Öztürk, Kuran Mekke’ye inince şehirlerin anası oldu, şehirlerin anası olduğu gibi çevresi de mübarek oldu. Allah’ın vahisi Filistin’e indi. İncir ve zeytine yemin olsun ki, biz zannediyoruz ki Allah incire ve zeytin yemin ediyor dedi. İncire zeytine yemin ediyor da bizim fındığa neden yemin etmiyor, Bafra’nın çeltiğine neden yemin etmiyor. Aslında Allah’u teala bir memlekete yemin ediyor, bu memleket o kadar değer kazanıyor ki, oranın ürünü bile kutsal ve değerli oluyor en güzel incirler ve zeytinler Filistin’de yetişiyor şeklinde konuştu.

Kur’an-I Kerim Alemlerin rabbi olan Allah tarafından bir rahmet elçisi vasıtasıyla, alemlere rahmet bir peygambere ve insanlığa rahmet olarak indirilmiş bir kitaptır. Allah rahman ve rahimdir, merhametin kaynağıdır. Kullarına karşı çok şefkatli ve merhametlidir. Getiren elçi melek Cebrail aleyhisselam ise merhamet elçisidir.

EFENDİMİZİN ZAMANINDA KADINLARDA CUMA NAMAZI KILIYORLARDI

Sünnet vahiyin beyanıdır, yani Kur’an’ın açıklamasıdır. Biz bu ayeti ele alırken peygamber zamanında ki uygulamaya da bakmak lazım. Uygulamaya da şu şekilde bakmak lazım efendimiz zamanında kadınlar da Cuma namazına geliyorlar mıydı, el cevap geliyorlardı. Fakat kadınların ruhsatı, erkeklerin  ruhsatından daha fazlaydı. Çünkü kadınların özel durumları var, çocukları var vs gibi durumları var bütün bu durumları göz önünde bulundurduğumuz da, kadınların Cuma namazına gitme ruhsatı erkeklerden daha fazladır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.