Dizine takılan protezle yürümeye başladı

Dizine takılan protezle yürümeye başladı

Konya'da sağ ayağındaki diz ağrısı nedeniyle yürüyemeyen 63 yaşındaki kadın hasta, gerçekleştirilen ameliyatın ikinci gününde yürümeye başladı.

A+A-

Diz ağrıları şikayetiyle geçen sene sol ayağından ameliyat olan 63 yaşındaki Arife Ataş, bu defa sağ dizindeki yine aynı ağrı sebebiyle 15 Mart 2016 tarihinde Özel Konya Hospital’e başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyatla alınan Arife Ataş'ın sağ dizine protez takıldı. Ameliyattan iki gün sonra Arife Ataş, yürümeye başladı. 
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, “Uzun zamandır yürüyemeyen hastamız, diz ağrıları şikayetiyle bize başvurdu. Hastamızın sağ dizine diz protezi uyguladık ve ikinci gün yürütmeye başladık. Şu an desteksiz yürümeye başladı. Bir süre sonra hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan normal hayatını yaşayabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Türkçe bilmediği için konuşamayan Arife Ataş’ın eşi Osman Ataş yaptığı açıklamada, “Bu hastalık 5-6 senedir, ufak ufak ağrılar başladı. Eşimin gittikçe ağrıları artmaya başladı. Biz geçen sene sol ayağını ameliyat ettirmişti. Sağ ayağını da ameliyat etmemiz gerekiyordu ama biraz idare eder düşüncesiyle ve korkudan dolayı yapamadık. En son yürüyemez hale geldiğinde artık Özel Konya Hospital’e getirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.