DİLENCİLERİN ŞAŞIRTAN YÖNTEMİ

DİLENCİLERİN ŞAŞIRTAN YÖNTEMİ

Samsun’da dilencilerin, topladıkları paraları işbirliği yaptıkları esnaflara bıraktıkları ve bu şekilde paraları zabıtaya kaptırmaktan kurtuldukları belirlendi.

A+A-

Samsun’da özellikle İstiklal Caddesi üzerinde bulunan insanların kalabalık olduğu yerde dilencilik yapan kadınlar, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün sivil ve resmi zabıta ekipleri tarafından yapılan bir operasyonla toplandı. Dilencilerin özellikle kadın olması dikkat çekerken, toplanan dilencilerin her zamanki dilenciler olduğu belirlendi.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Zabıta Müdürlüğü’ne götürülerek gerekli işlemleri yapılan dilenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplama merkezine gönderildi. Toplama merkezinde akşam saat 18.00’e kadar tutulan dilenciler yeniden serbest bırakılırken, topladıkları paralara el konuldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, dilencilerin esnaflarla işbirliği içinde olduklarını ileri sürerek, “Dilenciler topladıkları paraları esnafa bırakıp, akşam da esnaftan paralarını alıp gidiyorlar. Bu yöntemle, topladıkları paralarını el koyulmaktan kurtarıyorlar” dedi.
Dilencilikte başka bir olayla karşılaştıklarını belirten Sandallı, “İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu dilencilere karşı yapmış olduğumuz operasyon haftanın belli günlerinde, daha çok cuma günü ağırlıklı olmak üzere devam ediyor. Bugün de dilencilikte başka bir olayla karşılaştık. ‘Dilenci’ diye tabir edilen bu vatandaşlar bazı esnaflarla beraber işbirliği yapar gibi topladıkları paraları bazı esnaflara bırakıp, akşam da paralarını alıp gidiyorlar. Dilenciler parayı muhafaza eden esnaflara da ‘zabıta bizi yakalarsa elimizden parayı alıyorlar. Biz bu parayla sizden alışveriş yapacağız’ diye bazı istihbaratlar aldık. Bazı arkadaşlarımızı sivil giyindirerek bu çalışmayı doğrulamış olduk. Bu esnaf arkadaşlara da biz bunun suç olduğunu bildirerek gerekli ikazlarımızı yaptık. Akşama kadar bu işi yapan dilencilerin üzerlerinde 5-10 TL gibi bir paranın çıkması bizi de hayrete düşürüyordu. Biz bu paralara tutanak tutup meclisten geçen karar ile hayır kurumlarına gönderiyoruz. Dilencilerle işbirliği içinde olan bazı esnaf arkadaşlarımızı da uyardık” diye konuştu.
Kadın dilencilere son uyarıların yapıldığını ifade eden Sandallı, “Bu dilencilerin hiçbiri kimlik taşımıyor. Kimlik diye üzerlerinde hiçbir şey yok. Biz bunları zaman zaman polis merkezlerine götürüyoruz. Polis merkezleri de üzerlerinde kimlik olmadığı için rapor tutamıyor. Bunların vatandaşların iyi niyetini suistimal etmemesi için toplamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

1.20121115235946.jpg2.20121116000009.jpg3.20121116000033.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.