Dikbıyık'ta Büyük Santral Protestosu 

Dikbıyık'ta Büyük Santral Protestosu 

Samsun’un Çarşamba İlçesi'nde yapımı devam eden  biyokütle enerji santraline karşı  çevre halkının da katıldığı şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük protesto eylemi yapıldı. 

A+A-

Bugüne kadar yapılan eylemlerin en büyüğü olan eylem Dikbıyık'ta pazaryerinde gerçekleştirildi.. Eylemde vatandaşlar, "Çarşamba Ovası’na dokunma" diye haykırdı.
 
 
Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne bağlı Eğercili Mahallesi’nde inşaatı devam eden biyokütle enerji santraline karşı tepki gösteren halk, eylem yaptı. Dikbıyık pazar yerinde yapılan eylemde Çarşambalılar, "Toprağıma, suyuma, sağlığıma ve Çarşamba Ovası’na dokunma" diye ağırdı.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Alper Aydemir, ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’nın da katıldığı eylemde halka seslenen konuşmacılar, Çarşamba Ovası’na ve halka zararlı tesisin kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Eylemde ilk olarak yöre halkından bir üretici kadın konuştu ve santralin faaliyete geçmesinin ardından hiç kimsenin Çarşamba Ovası'nda yetişen ürünleri satın almayacağını söyledi.

BİZE BİLGİ VERMEDİLER
Vatandaşlara biyokütle enerji santrali hakkında hiçbir bilgi vermediklerini söyleyen Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, "Eğercili Mahallesi tamamen bir tarım arazisi. Vatandaşlar, santral yapıldığını öğrenince buna karşı çıktı. Elektrik santralini mahallemizde istemiyoruz” diye konuştu.

TEKKEKÖY'DE KURULAN SANTRALDE OYNANAN OYUN BURADA DEVAM EDİYOR

Daha sonra söz alan Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz da şimdi yapımmı süren santralde oynanan ıoyunun dah aönce Tekkeköy'de kurulan santral ile aynı olduğunu, ovalarda santrallerin yapılmaması için mücadeelerini sürdüreceklerini söyledi.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Yatırıma ve enerjiye karşı olmadıklarını belirten Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "Çarşamba, bir tarım havzasıdır. Ovamızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse orada yatarız" diye konuştu.

ERDAL AVCI: BU MÜCADELE SİYASİ DEĞİL, YAŞAM MÜCADELESİ

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı da Çareşambalıları ve Samsunluları  siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak santrale karşı mücadeleye çağırdı. Avcı bu mücadelede en büyük vebalin AK Parti'ye oy veren seçmenlerde olduğunu, ovaya santralin kurulmasıyla, toprağın, havanın, suyun ve tarımın öleceğini, gelecek nesillere hiç birşey kalmayacağını bildirdi.Katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

YATIRIMA DEĞİL, SANTRALE KARŞIYIZ

Samsun’a yapılacak yatırımlara karşı olmadıklarını söyleyen CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, " Burada yaşananlar ve verilen mücadeleyi tarih yazıyor. Biz sadece Çarşamba Ovası’nın zehirlenmesine karşıyız. Tüm ziraat odası başkanlarımız ve muhtarlarımızın da burada olmasını isterdim. Biz bu toprakların aşını yedik. Bu santral sadece Samsun’a değil çevreye illere de zarar verecek. Bu mücadelşe halkın desteği ile kazanılacak.Ben her türlü desteği vermeye hazırım. 23 Ekim'de Çarşamba'da yapılacak olan  büyük basın açıklamasına çok büyük katılım sağlanmalı. Biz en üst düzeyde orada olacağız. Herkesi o büyük toplantıya davet ediyorum." dedi.
dikbiyikta-buyuk-santral-protestosu-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.